Şoşoacă, dată pe mâna DNA de foşti colegi de partid. Acuzaţii de mită electorală, fals, uz de fals, delapidare

Diana Sosoaca (Captura video)
Loredana Diacu
26.09.2024

Diana Şoşoacă a intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după ce pe numele ei au fost înregistrate mai multe plângeri penale, relatează Gândul.ro.

Plângerile la DNA au fost făcute chiar de către foşti colegi de partid care o acuză de fals, uz de fals, delapidare, infracţiuni asimilate faptelor de corupţiei, dar şi spălare de bani.

Potrivit publicaţiei citate, foşti şefi de filiale ai partidului S.O.S au depus probe la DNA, iar în ce priveşte o posibilă infracţiune de spălare de bani, urmează ca DIICOT să investigheze modul în care au fost cheltuiţi banii din partid, prin ce mijloace ar fi fost „spălaţi” şi cine este deţinătorul cardului din care ar dispărea, potrivit acuzaţiilor aduse de reclamanţi, finanţele partidului.

Prima plângere penală a fost înregistrată la DNA în 31 iulie 2024, împotriva Dianei Şoşoacă, europarlamentar şi preşedintele S.O.S., depusă de către preşedintele filialei Călăraşi a partidului, Amalia Bellantoni.

Invitată la Gândul, avocata Ingrid Alexandrescu a susţinut că există dovezi legate de o posibilă mită electorală, în sensul că unui preşedinte de filială i s-au cerut 50.000 de euro de către Şoşoacă pentru a participa la alegerile parlamentare care urmează să aibă loc.

„Veţi vedea că se cer bani până la 50.000 de euro. Avem pe preşedintele de la organizaţia Suceava care a declarat, la şedinţa organizaţiei, săptămâna trecută, şedinţă care a fost publică pe un site de socializare şi înregistrată, că i s-au cerut 50.000 euro, din partea Diana Iovanovici Şoşoacă, acesta spunând că pentru a putea candida, acum, la alegerile parlamentare. Atâta i s-a cerut colegului nostru. Şi dacă nu are, să se împrumute eventual, motiv pentru care a şi înlocuit toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate bune, pentru a pune persoane pe care le avea pe liste mai demult discutate împreună cu colegul său de Parlament European, domnul Luis Lazarus. Conform probelor pe care le-am depus la DNA şi care, repet – şi aşa cum am declarat şi la ieşirea din DNA, când a fost depusă plângerea -, aceste probe parvin de la foşti preşedinţi de organizaţii şi vicepreşedinţi ai partidelor politice.

Mai nou, chiar în 17 septembrie, fondatorul partidului, domnul Gib, a ieşit public şi a spus că este extrem de dezamăgit de ceea ce se întâmplă în sus şi de atitudinea Dianei Iovanovici Şoşoacă. Şi a spus că aceasta şi-a însuşit donaţiile partidului cu privire la un act de caritate, donaţii despre care mulţi vicepreşedinţi şi preşedinţii de organizaţii din diaspora spun că ar fi fost însuşite şi din actele de caritate făcute de oameni, virând în contul partidului mai multe sume cu titlu de donaţii sau cotizaţii pentru victimele de la Crevedia”, a detaliat Ingrid Alexandrescu.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor