Scandal monstru în USR. Unul dintre cei mai vechi membri ai USR Sector 1 o acuză pe Armand de corupţie. I-a făcut plângere la DNA

Clotilde Armand (Paul Raetchi)
Loredana Diacu
01.10.2024

Unul dintre membrii fondatori ai USR Sector 1, Dan Milea i-a făcut plângere penală primăriţei Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de abuz în serviciu şi corupţie. Concret, Milea o acuză pe Armand şi pe doi consilieri ai acesteia – ambii membri ai USR Sector 1 – de angajarea fictivă a unei persoane în perioada 2021 - 2023.

Potrivit lui Milea, această persoană a fost plătită din bani publici, deşi nu venea la muncă la primărie. Practic, ar fi un caz asemănător celui pentru care Dragnea a ajuns în puşcărie, cel al angajărilor fictive la Protecţia Copilului.

Milea mai acuză că Armand, prima pe lista USR a candidaţilor pentru Senat, "a permis şi tolerat" ca un consilier al ei să deturneze două autoturisme de la direcţii subordonate primăriei – o Toyota şi un BMW – pe care consilierul le-a folosit în interes personal, împreună cu soţia lui. Milea a depus două plângeri contra primăriţei, una la DNA şi una la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

„Eu am făcut plângere penală pentru că am luat cunoştinţă de fapte penale, procuratura va investiga prin mijloacele specifice şi va trage concluziile.”, a declarat Milea pentru Epoch Times.

Ieri Milea şi-a dat demisia din USR.

Redacţia noastră a cerut o poziţie de la Clotilde Armand, însă nu a primit nicio reacţie până la ora publicării prezentei ştiri. Vom reveni cu poziţia primăriţei când ne va parveni.

În ceea ce-l priveşte pe Milea, acesta a declarat pentru Epoch Times că Armand a fost şi este un primar care se ţine doar de certuri, nu de treabă, iar de 2-3 ani îi tot atrage atenţia acesteia că nu e în regulă ce face în primărie, dar fără succes.

„De vreo 2-3 ani, i-am spus că nu e în regulă ce face în primărie, că treaba ei e să facă să funcţioneze primăria, nu să ţină această atmosferă de conflict permanent cu Consiliul, cu opoziţia, cu mafioţi imaginari şi tot felul de chestii de-astea. Dar nu s-a mai putut discuta, eu n-am mai avut prea multe dialoguri cu ea în ultimii ani. Dar poate că e momentul să tragem o linie şi să vedem cum ne-am făcut treaba în primărie.

Eu am fost pe Urbanism, consilier general în Consiliul General al Capitalei şi am fost consilierul viceprimarului Oliver Păiuşi de la Sector 1, pe Urbanism”, a explicat Milea pentru Epoch Times.

El a mai precizat că, după informaţiile sale, au fost persoane care au încercat să aducă discuţia despre Armand la nivel de Birou Naţional al USR, însă fără succes.

„Ştiu că au fost persoane care au încercat să discute şi în Biroul Naţional şi în Biroul Municipal, au mers şi mai departe, dar nu au fost rezultate. USR are o problemă de leadership, de democraţie internă şi de gestionarea crizelor de genul ăsta. (...)

Clotilde Armand a gestionat foarte, foarte prost primăria în aceşti patru ani. Deci a desfiinţat direcţii, n-a pus nimic în loc. La un moment dat am ajuns în ultimul an, nu mai aveam hârtie igienică la WC, dacă vă puteţi imagina aşa ceva, n-aveam telefoane, nu puteau să ia legătura cu noi cetăţenii în primărie, n-aveam pază. Deci au fost luni de zile, primăria stătea fără pază, era ca o peşteră, intra şi ieşea cine voia”, a declarat Milea.

El a mai acuzat că viceprimarul Sectorului 1, Oliver Păiuşi, a fost exclus din USR în mod ilegal la ultima şedinţă a conducerii partidului după ce acesta a declarat în presă că Armand ar trebui să se autosuspende din funcţia de preşedinte al USR până la noile alegeri din partid, pe motiv că este trimisă în judecată într-un dosar de corupţie.

„Stilul stalinist începe uşor, uşor să se instaleze în USR. De aceea eu am considerat că nu mai este loc aici şi mă distanţez de această creaţie politică eşuată din punctul meu de vedere, cel puţin la nivel de Bucureşti.”

Vom reveni cu poziţia primăriţei Clotilde Armand când ne va parveni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor