Lasconi, atac dur la adresa coaliţiei: Când Austria s-a pronunţat împotriva spaţiului Schengen, aş fi fost mai fermă dacă eram şefa statului

Elena Lasconi (Captură video)
Andrei Popescu
01.10.2024

Şefa USR, Elena Lasconi, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu ocazia depunerii la Biroul Electoral Central a semnăturilor pentru candidaturile la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, că, dacă ar fi fost în funcţia de preşedintă a României ar fi avut o atitudine “mai fermă” după ce Austria a blocat aderarea ţării în Schengen.

Potrivit lui Lasconi, politicienii români nu pot sta mereu cu “capul plecat” pe scena politică internaţională şi că trebuie să lupte pentru România.

“Cred că România ar trebui să fie condusă nu numai de oameni cinstiţi şi de oameni curajoşi. În momentul în care Austria s-a pronunţat împotriva vizelor… împotriva spaţiului Schengen, eu aş fi fost mai fermă, dacă aş fi fost preşedintele României. În primul rând m-aş folosi de votul meu în Consiliul European. În al doilea rând, nu aş fi amendat în niciun fel investitorii din Austria care sunt la noi în ţară.

Mai degrabă m-aş fi dus şi aş fi stat, dacă ar fi trebuit, o săptămână şi aş fi luat la rând toată presa din Austria şi le-aş fi explicat cât de mult rău le fac propriilor investitori, adică oamenilor din Austria care investesc la noi în ţară. Nu se poate să stai cu capul plecat, mereu, în politica externă din România şi consider că trebuie să te lupţi pentru ţara asta. Pentru că le face foarte mult rău atât investitorilor austrieci care sunt la noi în ţară, cât şi românilor”, a afirmat Lasconi.

În ceea ce priveşte alegerile din SUA, şefa USR a afirmat că, din punctul său de vedere, e mai puţin important cine va câştiga alegerile în Statele Unite, pentru că România are un parteneriat strategic cu Washington şi “apartenenţă la NATO”.

“Asta este direcţia. Direcţia este Vest şi ne vom ţine de parteneriatul strategic. Consider că am fi putut avea mai multe avantaje din apartenenţa noastră la NATO şi din parteneriatul strategic cu Statele Unite şi, dacă vreţi, vă pot da exemple concrete. Am fi putut avea mai mulţi investitori pe teritoriul României”, a continuat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor