Iohannis şi-a amenajat un miniteren de golf, pe banii statului, la vila de protocol de la Neptun [G4Media]

Presedintele Klaus Iohannis glumind cu presa. (Screenshot)
Andrei Pricopie
01.10.2024

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de preşedintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu un miniteren de golf. Conform imaginilor surprinse de G4Media, trei găuri de golf sunt amenajate în jurul lacului din faţa Vilei Nufărul, construită în perioada comunistă pentru soţii Ceauşescu şi folosită după Revoluţie de preşedinţii României.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS), instituţie care administrează vilele de protocol ale demnitarilor, nu a răspuns solicitării reporterilor G4Media până la publicarea articolului. Au întrebat RA APPS în ce perioadă a fost amenajat miniterenul de golf, la solicitarea cui, în ce scop şi cât a costat.

Luni, 23 septembrie, după ultimul weekend însorit la malul mării, G4Media a scris că preşedintele Iohannis a plecat în SUA cu avionul privat de lux de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, conform informaţiilor publicaţiei specializate Boarding Pass.

Cum administraţia prezidenţială nu a anunţat nicio activitate oficială pe care Klaus Iohannis ar fi avut-o în judeţul de la malul mării, una dintre posibilităţi rămâne că preşedintele statului, cunoscut pentru pasiunea sa pentru golf, s-a relaxat în acel weekend la vila de protocol de la Neptun, de unde a plecat cu avionul privat direct la adunarea generală a ONU de la New York.

Conform imaginilor istorice din Google Earth, miniterenul de golf de la Neptun a fost amenajat după anul 2017, fiind vizibil în capturile din ianuarie 2019. De asemenea, în imaginile comparate se poate observa cum din zona găurii de golf amenajată în partea de nord a grădinii au dispărut mai mulţi arbuşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor