Sorin Ilieşiu reînvie odele închinate conducătorului preaiubit

Sorin Ilieşiu, PNL
Sorin Ilieşiu, PNL (Epoch Times România)

Reînviind discursurile din epoca "de aur", când cel mai "iubit fiu" era omagiat la congrese, în timp ce românii flămânzeau prin beznă, "dizidentul" pnl-ist Sorin Ilieşiu a adresat o scrisoare deschisă foştilor colegilor liberali, cerându-le acestora să se alăture lui Călin Popescu Tăriceanu, "cel mai bun premier din ultimii 70 de ani".

Înlocuind apelativul "dragi tovarăşi", cu cel de "dragi prieteni", senatorul Ilieşiu li se adresează liberalilor, salutând "miracolul naşterii" Partidului Reformator Liberal (PRL) pe care-l va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, şi cere, ridicându-l pe culmi de glorii pe Tăriceanu, organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea PNL cu noul gândit PRL. Afirmând că tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce "cu certitudine România în fruntea Europei", Ilieşiu îi prevede ţării un viitor glorios.

Redăm scrisoare senatorului fost PNL, viitor PRL. Merită!

Dragi prieteni,

Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană - Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România - supranumită azi „noul tigru al Europei” - a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru al Guvernului USL - Domnul Victor Ponta.

Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal:
Vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României a Domnului Călin Popescu Tăriceanu.

Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel “proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv”: “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.

Cu un asemenea proiect naţional şi cu un Prim-Ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată!
Să fim uniţi spre binele României şi al naţiunii române!
Doamne ajută!

Cu încredere,Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu"

Reamintim că Ilieşiu a demisionat în urmă cu o săptămână din PNL după ce membrii Biroului Politic Naţional ai partidului au votat excludere sa din partid. Capul lui Ilieşiu a căzut deoarece după ce a cerut, printr-o altă scrisoare deschisă, ca Antonescu să se retragă de la conducerea PNL-lui, lăsându-i conducerea lui Tăriceanu. Numindu-l neghiob şi nătâng, cel puţin aşa s-a plâns Ilieşiu în scrisoarea sa, Antonescu a cerut excluderea acestuia pentru a arăta că nu admite răzmeriţe în partid.

Miercuri, după ce Crin Antonescu a anunţat că iese de la Guvernare, Tăriceanu a insistat că această decizie este greşită, a mers să negocieze cu Ponta fără să fie abilitat de partid, după care şi-a anunţat demisia, înfiinţarea Partidului Reformator Liberal şi faptul că este interesat să candideze pentru Cotroceni (susţinut eventual chiar de PSD).

Gestul lui Tăriceanu a fost catalogat aproape unanim drept trădare şi o tentativă de a destabiliza PNL. Nu şi de către Sorin Ilieşiu, care afirmă că infiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România, condusă de cel mai bun premier va avea pace, linişte, prosperitate etc. etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii