Sorin Ilieşiu demisionează din PNL, supărat că Antonescu l-a făcut "nătărău"

Sorin Ilieşiu, PNL
Sorin Ilieşiu, PNL (Epoch Times România)
Senatorul Sorin Ilieşiu, autorul unei scrisori deschise prin care îi cerea lui Crin Antonescu să se retragă de la şefia PNL-ului, în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi că demisionează din partid. Ilieşiu a menţionat că nu crede că propunerea de excludere din PNL mai poate fi invalidată şi a precizat că nu se aştepta ca preşedintele Senatului României, Crin Antonescu să-l numească "nătărău", informează Mediafax.

El a adresat, joi, liberalilor o "a treia şi ultima scrisoare deschisă", în care anunţa că demisionează, considerând că nu mai există nici o speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a sa din PNL.

"Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României să mă numească "nătărău", respectiv "neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc", pentru ca apoi să dispună excluderea mea", s-a plâns Ilieşiu în scrisoarea adresată (foştilor) colegi din PNL.

Ilieşiu, considerat complice al tentativei grupării "pro PSD" a PNL-ului - Ruşanu-Stroe-Chiţoiu-Tăriceanu - de a prelua conducerea partidului naţional liberal, s-a declarat surprins că Antonescu l-a exclus din partid:

"Nu mă aşteptam ca preşedintele Partidului Naţional Liberal să propună conducerii PNL excluderea mea din partid pentru culpa de a spune ceea ce gândim aproape toţi: fiind un partid naţional, nu avem voie să punem între paranteze interesul naţional şi să-l sacrificăm din cauza unor ambiţii minore, nu avem dreptul să împiedicăm mersul ascendent al României. (...) pentru un dialog constructiv în cadrul USL astfel încât ţara să poată ieşi din criză, am propus să-i acordăm încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu - fostul Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani, crezând că actualul preşedinte ar putea să facă un pas înapoi, inclusiv pentru că o viitoare alianţă politică a PNL cu domnul Traian Băsescu ar însemna sinuciderea politică şi morală a PNL.", scrie Ilieşiu.

"Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nici o speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcute de domnul preşedinte", a mai scris Ilieşiu, după ce doar 2 dintre cei 6 de membri ai Biroului Politic Naţional al PNL care au votat propunerea de excludere a acestuia din partid au fost împotriva.

Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, că în Biroul Politic al PNL nu s-a cerut demisia sau demiterea sa, aşa cum solicitase Ilieşiu în scrisoare deschisă căre liberali şi, în consecinţă, preşedintele PNL-ului a cerut excluderea senatorului Sorin Ilieşiu, pentru a da un semnal că în partid "nu orice nătărău, în orice moment, poate vorbi orice".
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne