Radu Stroe, solidar cu Tăriceanu îşi critică şeful de partid

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)

După ce Călin Popescu Tăriceanu s-a disociat de decizia lui Crin Antonescu de a ieşi de la guvernare, rupând USL-ul, vicepreşedintele PNL Radu Stroe a declarat că se solidarizează cu demersul colegului său de partid şi a catalogat ieşirea din USL drept o eroare generatoare de haos. "Crin Antonescu a aruncat USL în derizoriu" a mai afirmat Stroe într-o intervenţie telefonică la postul România TV.

"Mă solidarizez cu ieşirea domnului Tăriceanu de astăzi, convingerea mea intimă este că trebuia făcut acest lucru pentru ca toţi aleşii locali ai PNL, tot activul de partid al PNL trebuie să ştie de direcţia în care mergem. Este un lucru, sigur că da, care deranjează conducerea partidului, sunt convins de lucrul ăsta, dar în acelaşi timp noi avem obligaţia să spunem aleşilor noştri locali, activului nostru de partid, că este o eroare care s-a produs şi oamenii trebuie să ştie acest lucru. Dacă vor accepta sau nu vor accepta deciziile luate, este o problemă a noastră, a tuturor. Dacă însă vor înţelege haosul în care ne ducem şi că partid, dar nu ascund faptul că şi instabilitatea guvernamentală poate surveni în perioada imediat următoare, noi suntem responsabili pentru toate lucrurile acestea şi din acest motiv am găsit de cuviinţă să mergem mai departe, să încercăm să facem să meargă USL", a declarat Stroe.

Stroe a mai afirmat datoria noastră este să facem să înţeleagă partidul că drumul e greşit şi să găsim o modalitate ca şi domnul preşedinte Antonescu şi conducerea partidului să reanalizeze, să rediscute în partid, pentru că întotdeauna este o cale de negociere", a menţionat Stroe.

Anterior intervenţiei lui Stroe la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a organziat o conferinţă de presă în cadrul căreia a lansat "un apel" către liderul PNL, Crin Antonescu, cerându-i să revină asupra deciziei de a ieşi din Guvern şi să revină în USL. În caz contrar, Tăriceanu a adăugat că se va întâlni personal cu premierul Ponta pentru a-i cere să-şi respecte toate angajamentele luate faţă de PNL, ceea ce a şi făcut, spre oprobriul colegilor săi.

Tăriceanu a mai declarat că nu acceptă decizia luată de colegii săi liberali, afirmând că aceştia au decis pe baza unor "afirmaţii false" şi "greşite", căci Victor Ponta i-ar fi spus lui personal că îşi doreşte să continue proiectul USL, în actuala formă.

"Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare. Am vorbit dimineaţă cu Victor Ponta şi l-am întrebat dacă doreşte să continuăm proiectul USL şi mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă", a afirmat Tăriceanu azi.

Reamintim că Radu Stroe, fost ministru de interne a fost acuzat în repetate rânduri de către colegii săi liberali că este prea apropiat de premierul Ponta şi de PSD. De asemenea, s-a vorbit despre o tentativă a grupării Dan Radu Ruşanu - Daniel Chiţoiu - Radu Stroe - Călin Popescu Tăriceanu de a îl da jos de la conducerea PNL-ului pe Crin Antonescu sau de a scinda PNL.

La rândul său, premierul Ponta a făcut numeroase apeluri verbale şi scrise către "liberali", cerându-le acestora "să nu sacrifice" partidul de dragul proiectului personal al lui Antonescu de a se vedea instalat la Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne