Neamţu, din beneficiile negocierilor: Ponta a ordonat oprirea proceselor intentate primarilor care au arborat drapelul secuiesc

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a criticat joi negocierile duse de liderii USD, în frunte cu Victor Ponta, şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, care sunt „o bandă” ce urmează să guverneze în numele „stabilităţii” şi al "interesului naţional".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va susţine marţea viitoare, în Parlament, un Guvern care va asuma programul USL, informând că i-a propus UDMR-ului să facă parte din guvernare şi că fiecare partid din coaliţia parlamentară va avea un vicepremier. UDMR este o formaţiune obişnuită să stea la guvernare, care a făcut parte anterior din guvernele Boc şi Ungureanu, şi care, potrivit lui Klaus Iohannis, are ca scop principal obţinerea unor beneficii pentru minoritatea pe care o reprezintă.

„Victor Ponta a dat ordin prefecţilor să se retragă din procesele intentate primarilor care au arborat drapelul secuiesc, după ce, exact acum cinci luni spunea că nu va permite niciodată aşa ceva. Cale liberă pentru UDMR să participe la guvernare alături de cel pe care Kelemen Hunor îl numea "tumoarea canceroasă a politicii româneşti" - Dan Voiculescu”, a declarat Mihail Neamţu.

Acesta a susţinut că liderii USD şi cel al UDMR sunt o bandă care vor guverna în numele „stabilităţii” şi al "interesului naţional".

„Toţi - Ponta, Voiculescu, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor - vor guverna împreună în numele "stabilităţii" şi al "interesului naţional". Devine ruşinos să mai foloseşti aşa cuvinte, le-au confiscat cu neruşinare şi crede lumea că eşti în bandă cu ei”, a adăugat Neamţu.

Liderul UDMR Borboly Csaba a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, că "în procesul de dezmembrare a USL, a avut un oarecare rol şi UDMR, iar după părerea mea toată lumea este de acord că trebuie să profităm de această ocazie, deoarece cultura politică din România nu a atins acel nivel ca o largă coaliţie să guverneze fără a atinge drepturile constituţionale, drepturile minorităţilor".

Marţi seară, înainte de şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti declara că UDMR nu a luat niciun fel de atitudine împotriva unor manifestări profund antiromâneşti care au avut loc anul trecut. Nu putem fi de acord cu această formulă şi credem că ar fi extrem de dăunător pentru o guvernare bună în România ca UDMR să fie luat la guvernare fie şi numai ca sprijin parlamentar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne