Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu ar fi un preşedinte bun. Este un candidat puternic

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Victor Ponta s-a referit miercuri, într-o emisiune TV, la problema plecării de la guvernare a PNL, precum şi la posibile candidaturi pentru alegerile prezidenţiale.

Ruperea USL
Premierul Victor Ponta a declarat că era în Bucureşti când PNL a anunţat plecarea de la guvernare. Primul ministru afirmă că a vorbit la telefon cu liderul liberal Antonescu şi că dorea să rezolve diferendele în zilele următoare, spre deosebire de Crin Antonescu care susţine că nu a anunţat ruperea USL decât după ce l-a apelat la telefon pe premier. Totuşi, Victor Ponta încă declară că vrea să continue proiectul USL.
Ponta afirmă că de vină pentru ruperea USL sunt toţi, nu numai Antonescu, deoarece au dat mai mare importanţă competiţiei alegerii preşedintelui ţării decât luptei împotriva lui Băsescu.

Competiţia pentru viitorul preşedinte

Referitor la sondajele pentru funcţia de preşedinte, premierul a arătat că Raed Arafat se bucură de cea mai mare încredere a românilor. Ponta a spus că este supărat puţin pe Arafat deoarece a refuzat din nou postul de ministru al Sănătăţii pe care i l-a propus. Ponta i-a enumerat, apoi, pe ceilalţi candidaţi la preşedinţie în ordinea locului obţinut din sondaje, aceştia fiind Isărescu, Oprescu, Tăriceanu şi Mihai Ungureanu.

Opinia lui Ponta este că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este un candidat puternic. Ponta insistă că doreşte refacerea USL cu un candidat unic la prezidenţiale, acesta fiind un candidat liberal. Ponta a subliniat că ar face tandem cu Tăriceanu şi cu orice candidat din USL.

De menţionat este faptul că anterior Ponta a susţinut de câteva ori că este de preferat să candideze la prezidenţiale din partea USL persoana care este cel mai bine cotată în sondaje.

Noul partid al lui Tăriceanu

În ce priveşte noul partid pe care doreşte Călin Popescu Tăriceanu să-l înfiinţeze, Ponta afirmă că ar oferi posturi guvernamentale dacă există un grup semnificativ de parlamentari care au fost până în momentul de faţă în USL şi vor să sprijine Guvernul. Totodată, arată că nu se pune problema ca domnul Tăriceanu să facă parte din Guvern, întrucât nu i-a cerut acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne