Iohannis vede în Antonescu un bun preşedinte şi acuză PSD-ul pentru criza din USL

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti,România. În imagine, Klaus Iohannis
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti,România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat joi, că pe măsură ce timpul trece, şansele de ieşire pozitivă din impas scad, iar de vină pentru criza din USL este PSD-ul. Iohannis a afirmat că PNL-ul nu va renunţa la formula guvernamentală propusă şi nu îşi doreşte să iasă de la guvernare, ci să contribuie la ea.

"Suntem în criză. Nu este o criză mare, nu se compară cu crizele care apar la vecinii noştri - sper să se termine repede. Dar suntem într-o criză. PSD sau USD pe de o parte şi PNL nu se înţeleg asupra remanierii guvernamentale, suntem în negociere."

Vinovat pentru criza din interiorul coaliţie care se reflectă în blocajul la nivel guvernamental este PSD-ul, afirmă Iohannis, care îl acuză pe Ponta că a preferat să caute formule de compromis (premierul - interimar la finanţe şi Constantin Nica interimar la Ministerul Economiei), în loc să meargă în Parlement pentru a valida formula guvernamentală propusă de PNL, cu Iohannis vicepremier şi ministru de interne.

"Cred că se poate vedea dacă PSD sau acest USD ar fi dorit o deblocare, ar fi putut nici să nu intre în blocaj. (...) Sunt deja două săptămâni de când noi aşteptăm să se facă acea remaniere guvernamentală propusă de noi şi se găsesc tot felul de pretexte de ce nu se poate. (...) E o chestiune extrem de simplă să convoci Parlamentul pentru schimbările din Guvern, durează câteva minute, e o formalitate", a afirmat Klaus Iohannis.

Liberalul a refuzat să facă scenarii despre intrarea PNL în opoziţie, când, de fapt PNL încearcă să intre la guvernare.

Despre Crin Antonescu, a cărui poziţie de lider al PNL-ului a fost contestată recent de senatorul Ilieşiu, care a cerut înlocuirea acestuia în fruntea partidului cu Călin Popescu Tăriceanu, Iohannis a mai afirmat despre Crin Antonescu că este un foarte bun lider de partid:

"Nu există nimic mai rău pe timp de criză decât să fii atacat pe la spate, din propriul partid. Toată lumea a înţeles cred că cineva din PNL a greşit profund, prin faptul că în plină criză şi în plină negociere a venit să ceară schimbarea liderului. Nu cred că a făcut jocul cuiva", a comentat Iohannis tentativa de puci din interiorul PNL-ului, atribuită tandemului Ruşanu - Stroe - Chiţoiu - Tăriceanu.

Crin Antonescu nu este doar un preşedinte de partid bun, a mai opinat Iohannis, ci "va fi preşedintele României cu sau fără USD."

Ruperea USL-ului este foarte posibilă căci "protocoalele sunt făcute pentru cazurile în care oamenii se înţeleg. În cazurile în care nu se înţeleg, se despart", a explicat primarul Sibiului.

Iohannis infirmă ipoteza organizării de alegeri anticipate, criza actuală fiind una legată de cine conduce Guvernul, nu o criză politică generalizată. „Dacă nu se va ajunge la o înţelegere între partidele din USL, se va relua formarea Guvernului, nu a Parlamentului" a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis - despre care se zvoneşte că ar putea fi asul din mânecă al PNL-ului în cursa pentru Cotroceni, dacă se constată că Antonescu are un capital de imagine prea erodat - a comentat şi situaţia din Ucraina: „este un lucru extrem de trist, ca într-o ţară vecină cu noi, care de ani de zile aspiră la integrarea europeană, să se ajungă să moară oameni pe stradă. Nu ştiu care ar fi soluţia. Cred că sunt oameni acolo care au capacitatea să găsească o soluţie", a declarat Iohannis citat de hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne