Show politic: Antonescu critică PSD, Sârbu îl critică pe Antonescu, Pocora îi critică pe Sârbu şi Ponta
alte articole
Totul a început de duminică seara când preşedintele PNL Crin Antonescu acuza PSD-ul că fură tot ce poate aşa că am face bine să avem grijă, el amintea de vânătoarea de primari desfăşurată de social-democraţi şi de mari „afaceri clientelare” ale acestora. Declaraţiile nu i-au picat deloc bine socrului Ilie Sârbu, liderul grupului senatorial al PSD, care, în ziua următoare, l-a atacat pe liderul liberalilor.
"Ceea ce spune preşedintele PNL denotă ipocrizia sa, dar mai ales dorinţa de a sparge cum poate frontul anti-Băsescu. Am înţeles de la domnia-sa că principalul său obiectiv politic a devenit blocarea oricăror şanse de refacere a USL. A afirmat acest lucru răspicat. (...) Cei din PNL care vin lângă PSD o fac în ideea continuării proiectului USL. Nu am văzut acelaşi deranj la domnul Antonescu atunci când, zilele trecute, Elena Udrea anunţa cu surle şi trâmbiţe cooptarea unui parlamentar liberal în rândurile PMP. Aceasta spune multe", a declarat luni Ilie Sârbu.
Replica PNL a venit prin vocea purtătorului de cuvânt a formaţiunii, Cristina Ancuţa Pocora, care a transmis că Ilie Sârbu „este ultimul care trebuie să vorbească despre relaţiile cu Traian Băsescu”.
„Domnul Sârbu este ultimul care are căderea să vorbească despre relaţiile cu Traian Băsescu. Ori poate consideră că experienţa sa din trecut, a discuţiilor şi negocierilor netransparente avute la Palatul cotroceni, îl califică drept un expert. Nu uităm că domnul Sârbu este cunoscut, printre proprii săi colegi de partid, drept cel care ţinea legătura cu Palatul Cotroceni în perioada în care PSD era condus de Mircea Geoană. Probabil că în baza acelor experienţe se consideră un fin cunoscător al relaţiilor cu Traian Băsescu, dar în nici un caz nu este în măsură să dea lecţii despre fronturi anti-Băsescu”, a declarat Pocora.
În opinia purtătorul de cuvânt liberal, Ilie Sârbu nu ar trebui să deschidă acest subiect cu atât mai mult cu cât aceste „înţelegeri de culise” dintre PSD şi Palatul Cotroceni continuă şi în prezent.
„Cum să vorbeşti tu PSD şi tu Ilie Sârbu de front anti-Băsescu după ce premierul Victor Ponta îndeplineşte la fel de umil (aşa cum îl alintă Traian Băsescu, precum un "pisicuţ") toate dorinţele locatarului de la Cotroceni. A cerut Traian Băsescu amânarea accizei pe carburanţi, Victor Ponta a îndeplinit, a solicitat Traian Băsescu trimiterea programului noul guvern în Parlament, Victor Ponta a executat, a indicat Traian Băsescu cine şi unde trebuie numit procuror şef, Victor Ponta a intrat imediat în negociere să-şi obţină partea sa”, a adăugat aceasta.
Cristina Pocora a susţinut că declaraţiile lui Ilie Sârbu nu reprezintă, aşadar, decât continuarea „obsesiilor” referitoare la crin Antonescu şi PNL.
„Iată că, deşi şi-a văzut visul cu ochii, acela ca PSD să rămână singur la guvernare pentru a acapara toată puterea, domnul Sârbu nici acum nu poate dormi de grija PNL”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.
Liderul PSD susţine că în interiorul PNL există multe persoane care nu sunt de acord cu "aruncarea pe geam a proiectului USL, doar pentru că domnul Antonescu a decis să se orienteze către tabăra preşedintelui Traian Băsescu, trădând votul din 2012".
„Ilie Sârbu ar mai vrea să ne facă să credem şi că în interiorul PNL sunt persoane care nu sunt de acord cu ‘aruncarea pe geam a proiectului USL’. Cel mai corect ar fi ca domnul Sârbu să nu mai vorbească bazându-se pe iluziile pe care şi le face legate de alianţa cu persoana fizică C.P. Tăriceanu, ci să se uite la votul aproape unanim al conducerii PNL prin care s-a consemnat imposibilitatea atingerii obiectivelor USL alături de PSD şi să remarce unitatea PNL manifestată după trimiterea în opoziţie”, a subliniat Pocora.
Aceasta susţine că liberalii se aşteptau măcar acum, când în sfârşit şi-a atins scopul ca PSD să fie singur la putere, Ilie Sârbu îl va sfătui pe Victor Ponta să se mai ocupe şi de guvernare, de economie, de creşterea locurilor de muncă, de tineri, de copii, de familie, să facă într-adevăr ceva pentru pensionari, iar nu să anunţe majorări de pensii, când de fapt Guvernul nu face decât să respecte legea şi deciziile Curţii Constituţionale.