Ilie Sârbu îl „taxează” pe Antonescu

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra  Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie  Sârbu şi Victor Ponta
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce preşedintele PNL Crin Antonescu a acuzat duminică seară că PSD fură tot ce poate, dând şi câteva exemple concrete în acest sens, liderul grupului senatorial al PSD, Ilie Sârbu, a reacţionat luni, în cadrul unui comunicat de presă, susţinând că principalul obiectiv politic al lui Antonescu a devenit "blocarea oricăror şanse de refacere a USL", iar declaraţiile acestuia denotă ipocrizia sa.

"Ceea ce spune preşedintele PNL denotă ipocrizia sa, dar mai ales dorinţa de a sparge cum poate frontul anti-Băsescu. Am înţeles de la domnia-sa că principalul său obiectiv politic a devenit blocarea oricăror şanse de refacere a USL. A afirmat acest lucru răspicat. (...)Cei din PNL care vin lângă PSD o fac în ideea continuării proiectului USL. Nu am văzut acelaşi deranj la domnul Antonescu atunci când, zilele trecute, Elena Udrea anunţa cu surle şi trâmbiţe cooptarea unui parlamentar liberal în rândurile PMP. Aceasta spune multe", a declarat Ilie Sârbu.

Liderul PSD susţine că în interiorul PNL există multe persoane care nu sunt de acord cu "aruncarea pe geam a proiectului USL".

"Am construit un proiect politic pentru care mulţi dintre liberali, alături de noi, au muncit zi şi noapte. Aceşti oameni nu pot fi condamnaţi pentru că nu sunt de acord cu aruncarea pe geam a proiectului USL, doar pentru că domnul Antonescu a decis să se orienteze către tabăra preşedintelui Traian Băsescu, trădând votul din 2012", a adăugat Sârbu.

Crin Antonescu declara duminică seară, în cadrul unui interviu, că „PSD fură tot ce se poate. Aveţi grijă”.

„Au început acum vânătoarea de...l-au şterpelit pe domnul Tăriceanu..da, sigur, şi domnul Tăriceanu e major, nu le-aş pune în cârcă treaba asta. Dar, după aia au început. Hai veniţi, hai că vă băgăm la guvernare, au început vânătoarea de primari. Toate aceste lucruri se pot numi popular şi cu un termen mai pe înţelesul tuturor, o tentativă de furt, sau chiar un furt”, a precizat preşedintele PNL.

Liderul PNL susţine că există unele lupte politice care nu au altă explicaţie decât tendinţa unor mari „afaceri clientelare”, adăugând că liberalii s-au opus mereu când a fost vorba de astfel de manifestări.

„Uitaţi-vă că anumite bătălii nu au alte explicaţii, din punctul meu de vedere, decât tendinţa unor mari afaceri clientelare şi noi în legătură cu aceste lucruri, când nu a fost clar, am spus-o şi ne-am opus. Povestea cu Roşia Montană a avut o istorie care a degenerat într-un conflict public pentru că pur şi simplu noi spusesem în campania electorală, ba chiar îl dădusem jos pe Răzvan Ungureanu, am avut o moţiune. În moţiunea aceea se vorbea despre exploatarea nesăbuită şi incorectă, cu aluzii indirecte tot aşa la sume enorme.

Cu gazele de şist, cu Roşia Montană, cu Universitatea de Medicină de la Târgu Mureş, ce frumos. Acum, cu Roşia Montană, cu discuţiile care au avut loc în jurul portului Constanţa, şi în general cu descentralizarea porturilor şi a terenurilor de sub ele, o serie de astfel de discuţii şi, de asemenea, plasarea unor oameni şi prezenţa unor oameni, ca de exemplu domnul Ghiţă, în preajma tuturor bugetelor şi proiectelor importante, la asta m-am referit. Sigur, eu nu am formulat vreo acuzaţie de furt pe numele cuiva şi sigur că în momentul în care aş avea dovezi sau indicii temeinice în legătură cu asta le-aş semnala şi le voi semnala”, a subliniat Antonescu.