Antonescu: Adversarul liberalilor este PSD-ul, o formaţiune cu tentaţie de partid-stat nereprimată

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, la Realitatea Tv, că adversarul politic al liberalilor este din acest moment PSD-ul, o formaţiune cu tentaţie de partid-stat nereprimată, şi nu Traian Băsescu, care îşi încheie mandatul la sfârşitul anului, adăugând că acest lucru nu se traduce printr-o simpatie pentru şeful statului cum au alţii tendinţa să o interpreteze.

"Adversarul nostru politic, de acum încolo, este PSD-ul. Aici se joacă altă carte, cartea antibăsismului. Se joacă multe voturi, pe două confuzii: confuzia că oricine e antibăsist e democrat, ceea ce nu e adevărat, şi că oricine e anti-PSD e pro-Băsescu, ceea ce iarăşi nu este adevărat", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele liberalilor a subliniat faptul că aversiunea faţă de social-democraţi nu reprezintă o simpatie faţă de preşedintele Traian Băsescu.

"Faptul că PSD-ul e adversarul nostru politic principal şi va fi în următorii ani nu înseamnă deloc că ne-am apropiat de Băsescu, ci înseamnă că bătălia pentru viitorul României nu se mai dă cu Băsescu, care iese din mandat, ci se dă cu acelaşi PSD pe care din păcate l-am redescoperit, cu acelaşi partid cu tentaţie de partid-stat nereprimată", încheie liderul PNL.

În replică, premierul Ponta a transmis pe contul său de Facebook: „Regret această credinţă a lui Crin Antonescu! Eu mă bazez în continuare pe toţi liderii, militanţii şi votanţii PNL care nu uită cine este adversarul nostru şi al României!”.

Luni, premierul făcea următorul apel către colegii săi reuniţi în cadrul şedinţei BPN al PSD: "Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii. Inclusiv, o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu, dar în rest cred că se poate- să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că, după 25 mai, eu cred că vom fi din nou împreună. Eu cred că se poate întâmpla acest lucru, pentru că duşmanul comun, domnul Băsescu, doamna Udrea şi sistemul lor, după cum vedeţi, a prins curaj din nou".

În ceea ce priveşte chestiunea refacerii USL după alegerile europarlamentare vehiculată luni de premierul Victor Ponta şi de purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan, liderul PNL a precizat că acest scenariu reprezintă de fapt o formă destul de ieftină de politicianism, nefiind nicio intenţie serioasă în spatele acestor cuvinte, ci doar scopul de a mai păcăli câţiva dintre alegători, sau a atrage câţiva dezertori.

"Refacerea USL nu e nicio intenţie serioasă, dar nici teatru, e o formă destul de ieftină de politicianism, care nu cuprinde nicio intenţie autentică. Ar fi şi caraghios! Acum trei săptămâni, acest mare proiect care a fost USL-ul, a eşuat. Nu ştiu dacă sunt mulţi oameni pe care Ponta îi poate păcăli cu această retorică ieftină la trei săptămâni după ce proiectul a eşuat. Pe de altă parte, spun că e politicianist pentru că, în fond, aici e vorba de jocuri pentru a mai câştiga câteva voturi sau dezertări", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a continuat: "Văd că orizontul de speranţă pe care eu însumi i-am ajutat cumva pe aceşti "prieteni" ai mei să-l definească, şi anume europarlamentare cu rezultat prost pentru PNL, vă aduc aminte că, în această aşteptare febrilă pentru un rezultat prost al PNL-ului la 25 mai, din nou Ponta şi Băsescu se întâlnesc. Băsescu, de pildă, spunea, înainte de ruperea USL, că, dacă PNL iese de la guvernare, domnia sa garantează că într-o lună nu mai sunt preşedinte la PNL. Mai avem vreo 10 zile, să vedem dacă i se îndeplineşte profeţia. Şi Ponta azi a spus foarte clar că speră ca, după 25 mai, să se refacă USL-ul, în urma unei catastrofe electorale a PNL-ului".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, declara ieri că alegerile pentru Parlamentul European sunt un test pentru toate partidele politice, iar acum, după ce liberalii au plecat din USL şi „au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică”, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri.

„E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată”, a precizat Ivan.

Preşedintele PNL a subliniat că indiferent de rezultatele PNL la europarlamentare, PNL-ul nu va ajunge în condiţia de vasal al PSD-ului.

"Ceea ce trebuie să ştie Ponta definitiv este că, indiferent ce rezultat va obţine PNL la europarlamentare, nimeni în acest partid nu va duce PNL-ul în condiţia de vasal al PSD-ului. Ca atare, vorbim despre o nălucă cu care Ponta încearcă să mai păcălească câţiva alegători sau simpatizanţi", a concluzionat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne