Antonescu, despre „dorul” de liberali al lui Ponta: Vrea să scape de mine şi PNL să ia un loc prost la europarlamentare

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în spatele afirmaţiei făcute de premierul Victor Ponta potrivit căreia USL s-ar putea reface după europarlamentare se ascunde faptul că îşi doreşte ca PNL să obţină un rezultat prost la europarlamentare şi "să scape de Antonescu".

"Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii. Inclusiv, o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu, dar în rest cred că se poate- să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că, după 25 mai, eu cred că vom fi din nou împreună. Eu cred că se poate întâmpla acest lucru, pentru că duşmanul comun, domnul Băsescu, doamna Udrea şi sistemul lor, după cum vedeţi, a prins curaj din nou", a declarat Ponta în cadrul şedinţei BPN al PSD.

În opinia lui Victor Ponta refacerea USL se poate întâmpla, „şi cu domnul Antonescu şi fără domnia sa, asta decid liberalii, nu decid eu. Poate vor alţii. PNL este aliatul nostru în USL”.

Afirmaţia premierului a fost întărită şi de purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan: „Alegerile pentru Parlamentul European sunt un test şi pentru toate partidele politice, şi pentru alianţa electorală PSD-UNPR-PC, dar şi pentru PNL. Acum, după ce liberalii au plecat din USL şi au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată”, a spus Ivan.

Întrebat cum comentează declaraţia premierului privind refacerea USL după europarlamentare, liderul liberal a precizat că Ponta ar vrea, de fapt, ca PNL să obţină un scor slab la alegerile europarlamentare şi el să fie îndepărtat de la conducerea partidului.

„Constat o dată că domnul Ponta nu are curaj fără camuflaj. Deci, tot vrea să ascundă PSD, că e cu alţii, că e cu UNPR, că e cu domnul Tăriceanu. Constat că ţinta politică a domnului Ponta este un rezultat prost al PNL la europarlamentare şi să scape de Antonescu şi nu am decât un mesaj să-i transmit: cum le-a spus dânsul celor de la PSD „scapă cine poate”, eu îi spun „de ce ţi-e frică nu scapi”, a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a adăugat că l-a rugat pe premierul Ponta "să fie demn", dar constată că acesta nu doreşte acest lucru.

Afirmaţiile lui Antonescu au fost completate de purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, care i-a transmis premierului printr-un comunicat de presă, că ar face mai bine să se concentreze asupra activităţii guvernamentale şi să renunţe la „demagogie” şi „intrigi politice”.

„Domnule premier Victor Ponta, vă solicit în mod public să renunţaţi la demagogia care vă caracterizează discursul din ultima perioadă şi să vă concentraţi pe activitatea guvernamentală, care să servească intereselor cetăţenilor şi să se traducă într-o viaţă mai bună pentru oameni. Este timpul să lăsaţi deoparte intrigile politice, dublul limbaj şi să găsiţi cu prioritate soluţii la problemele românilor: locuri de muncă, reducerea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, criza medicamentelor, absorbţia fondurilor europene”, a declarat Pocora.

Aceasta a remarcat că Ponta împreună cu partidul pe care îl conduce şi-au făcut o temă din a clama permanent că doresc refacerea USL.

„Faptele demonstrează însă că aceasta este o minciună şi asistăm doar la declaraţii politicianiste şi făţarnice. Pare că aţi uitat că Uniunea Social Liberală şi-a încetat existenţa tocmai din cauza nerespectării de către dumneavoastră a angajamentelor asumate faţă de PNL”, a precizat Pocora, adăugând că acest lucru s-a întâmplat pentru că premierul şi-a dorit un PSD puternic, nu o ţară puternică.

Pocora i-a transmis lui Ponta să se preocupe de guvernare şi de partidul pe care-l conduce şi să lase grijile faţă de soarta PNL şi de scorul acestuia la alegerile europarlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne