Serbarea anuală a fostului director de la Dimineaţa: Ambasadoarea Chinei, Niro Group, Ioan Niculae, Sorin Ducaru. Aşa e la noi, laolaltă unii şi alţii

Cai de teracota. 31 ianuarie 2014 marchează începutul anului nou chinez. Anul acesta, Calul de Lemn.
Cai de teracota. 31 ianuarie 2014 marchează începutul anului nou chinez. Anul acesta, Calul de Lemn. (Leon Neal / AFP / Getty Images)

Agerpres transmite o ştire conform căreia premiile "fasonatului" ziar de limba engleză Nine O'Clock premiază anul acesta oameni unul şi unul, la locaţie fină, Intercontinental. Ştirea pare un plictis, dar este de fapt o nestemată aruncată neglijent prin noroiul presei zilelor noastre.

Aşa că ne-am gândit să inaugurăm secţiunea mondenă la Epoch Times România - că de acum o s-o ţinem tot în zaiafeturi.

Cea mai premiată la Serbare este Ambasadoarea celui mai represiv regim din lume, dna Huo Yuzhen. Că dă bine, o fi ordin, a fost p-aici şi Li Keqiang încoace în toamnă, poate anul asta deschidem şi un zbor direct Bucureşti-Beijing, o să fie nevoie, cu toate călătoriile care trebuiesc făcute pentru a cimenta noua "pretenie" Rusia-China-Europa, din care văd că nu ne mai poate scoate nimeni.

De altfel Radu Bogdan, director la Nine O'clock, fost director la Dimineaţa (da, fiţuica aceea incredibilă care imediat după Revoluţie cânta, nedezlipită de Ion Iliescu, ode comuniştilor şi Securităţii împreună cu România Mare) a arătat şi în trecut că este apropiat cercurilor apropiate de China, ca să zic aşa.

Cine a mai luat câte ceva la paranghelie? Familia şi prietenii. Niro Investment Group, mai puţin cunoscutul grup de investiţii, strâns conectat cu China şi el, care a împlinit 20 de ani de activitate a fost premiat cu "investitorul român al anului". Frumos.

Apoi Sorin Ducaru - mişcarea asta e mai cu strigături, omul este asistent al Secretarului General al NATO (simt cum mi se ridică sprâncenele singure, dar la urma urmei de ce nu? suntem toţi o mare familie, nu asta este şi problema, de fapt?), a fost binecuvântat şi el cu "diplomatul român al anului".

Apoi Ioan Niculae, SIVECO, "exportatorul anului", apoi Radu Graţian Gheţea - ia uite, altă chestie, cel prins în scandalul cu creditul de la CEC.

După cum am zis, o mare familie suntem cu toţii, cel puţin aşa au vrut Păpuşarii după Revoluţie. Deci aşa o să şi cântăm în continuare. Până când? Păi cel puţin până când prietenii cei mai de seamă ai domnului Radu Bogdan, adică regimul comunist chinez, vor reuşi să se mănânce între ei, şi atunci se vor schimba multe pe lume.

O sugestie pentru premiile de anul viitor, din partea unui umil servitor. Ar fi bine să premiaţi copiii şi din tabăra lui Xi Jinping şi din cea a lui Zhou Yongkang. După cum se ştie sunt foarte invidioşi chinezii ăştia, te ţin minte şi ţin la supărare şi nu se ştie cum vin zarurile în perioada următoare. Asta până când se schimbă lucrurile şi se va putea observa cu ochiul liber că v-aţi obosit cu cadourile cam degeaba.

Anul Calului. Să trăiască! Şi să vedem împreună unde ne poartă. Cică spre noroc. Întrebarea ar fi: al oprimaţilor sau oprimanţilor? Că sunt în direcţii opuse.