Remus Pricopie: Tăcerea şi/sau inacţiunea instituţiilor statului, cadoul perfect pentru politicienii controlaţi de Kremlin

Remus Pricopie (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.10.2024

Lipsa de reacţie, inclusiv a unor partide politice considerate democratice, şi/sau complicitatea unor instituţii ale statului faţă de acţiunile extremiste şi ilegale desfăşurate pe teritoriul ţării noastre vor avea consecinţe dramatice, susţine rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Potrivit lui Pricopie, "politicieni cu un vădit comportament infracţional (de exemplu, George Simion – AUR, dar lista este mult mai lungă) nu numai că nu sunt deranjaţi de Statul Român, dar pare că sunt chiar încurajaţi să continue procesul de dinamitare a democraţiei, prin deturnarea României de la drumul euro-atlantic".

Rectorul SNSPA mai acuză că Parlamentul României, controlat de o majoritate considerată democratică, refuză de peste un an să investigheze influenţele străine în politică românească.

"Ce fac comisiile parlamentare, care au în atribuţiile lor problematica valorilor democratice şi securitatea statului? Cum se raportează PSD, PNL, USR şi UDMR, toate partide politice cu experienţă, la riscul de securitate pe care îl reprezintă politicienii extremişti de la Bucureşti, promovaţi – şi finanţaţi – pe faţă de Moscova?

Ce face Ministerul Justiţiei când în fiecare zi sunt relatate în presă exemple de utilizare ilegală a banilor destinaţi campaniei electorale? Unde este Parchetul General al României, în momente în care zeci de milioane de lei, fie din alocaţia de la bugetul statului, fie din finanţări ilegale, sunt traficate pentru a contamina rezultatul alegerilor care urmează, aşa cum, din păcate, s-a întâmplat deja în Republica Moldova şi în Georgia? Cum sunt protejaţi cetăţenii acestei ţări de atacurile hibride venite din partea Moscovei? Care este poziţia oficială a instituţiilor abilitate faţă de zecile – dacă nu chiar sutele – de acţiuni ilegale ale unor politicieni extremişti? Deturnarea fondurilor publice şi infuzia de bani negri spre acţiuni politice, care au ca scop destructurarea democraţiei din România, nu fac obiectul Codului Penal sau a riscurilor de securitate? De ce în SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Republica Moldova politicienii cinstiţi şi instituţiile abilitate (în principal procuratura) au curajul să investigheze influenţele Rusiei în politica internă, în timp ce în România acest subiect este evitat sistematic?

Sunt instituţii – şi oamenii din fruntea acestor instituţii – care tac de mult prea mult timp, atunci când este vorba de blocarea, prin instrumente constituţionale şi legale, a influenţelor ilegale externe, în principal cele de tip KGB, în politica românească. Subiectul nu mai poate fi amânat deoarece momentul decontului politic este aproape. Îl lăsăm pur şi simplu pe George Simion (AUR) şi prietenii săi de la Moscova să controleze - prin fraude electorale - viitorul Parlament şi Guvern al României, iar din această poziţie să ne dicteze „Tezele lui Putin”, sau îi oprim acum pe politicienii pro-ruşi, aplicând ferm măsurile prevăzute de lege, pentru astfel de situaţii?", scrie Pricopie pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor