Ciolacu, în plină campanie prezidenţială. Cum vrea să atragă sprijinul românilor cu venituri mici şi medii. Şi al tinerilor

Marcel Ciolacu (Captură video)
Andrei Popescu
28.10.2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la finalul summit-ului Autorităţilor Publice Municipale din România, că este de părere că impozitarea muncii ar trebui să scadă în cazul veniturilor mici şi medii, în special la tinerii până în 26 ani unde, potrivit liderului PSD, şomajul are cel mai ridicat impact.

“Cred că impozitarea muncii trebuie să scadă la veniturile mici şi medii, mai ales la tineri până în 26 de ani. Acolo este impactul cel mai mare în ceea ce priveşte şomajul. Cu adevărat, trebuie această discuţie avută după această faimoasă campanie electorală. Noi am ajuns la 5.400 pe brut să fie această reducere din impozitul pe venit. Eu aş merge mai departe, aş merge ca această reducere să fie pe cheltuieli, astfel încât în sănătate toată lumea să aibă acces egal, la educaţie să aibă toată lumea acces egal. Plus că vei dezvolta anumite servicii unde România este încă restantă.

Este un plan de ţară care trebuie să fie integrat, nu este un plan al unui guvern sau al unui preşedinte, el trebuie să fie integrat cu toţi jucătorii şi cu toţi beneficiari, fiindcă eu sunt ferm convins că politic, administrativ vom avea capacitatea de a ne aşeza cu toţii la masă şi, într-un termen foarte scurt, am şi zis, după 7 ianuarie, ca să definitivăm acest plan, urmând pe urma totuşi să ne recuplăm la români”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul a mai afirmat că, în prezent, în România este nevoie de realizarea unei reforme administrative:

“Avem în acest moment o provocare cu legea salarizării şi cu reforma fiscală. Acei oameni, pe bună dreptate, au spus ‘Domnule, încercaţi să echilibraţi cheltuielile. Vă dăm o anvelopă nu mai mică decât anul acesta şi să vă încadraţi în acea anvelopă. Vreţi iarăşi să zburdaţi? Ajungeţi la un deficit de 5% şi mai stăm de vorbă’.

Lucrurile între timp au devenit sustenabile. Este un lucru cât se poate de normal, nu înseamnă că dai afară de cineva, dar cu adevărat trebuie o reformă administrativă. Şi mi-asum perfect ceea ce spun. Nu se poate continua să funcţioneze o şcoală cu cinci elevi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor