Presa elveţiană, despre Dăncilă: Străluceşte printr-o incompetenţă siderantă şi prin supunerea deplină faţă de şeful său

Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
29.05.2018

Cotidianul elveţian Tribune de Geneve o prezintă în cuvinte puţin măgulitoare pe premierul Viorica Dăncilă, într-un articol în care creionează un portret al liderului PSD, Liviu Dragnea, ce începe marţi o vizită în Confederaţie şi care este descris drept un "politician puternic şi controversat", relatează Hotnews.ro.

Tribune de Geneve a trecut în revistă numeroasele probleme penale ale liderului PSD, amintind totodată faptul că, după victoria zdrobitoare de la alegerile din 2016, a fost împiedicat să devină prim-ministru de condamnarea definitivă din dosarul Referendumul.

"Preşedintele Iohannis şi-a afirmat atunci voinţa de a nu numi un premier condamnat penal. Dar e singurul atu pe care preşedintele îl are în mânecă", arată coditianul, care subliniază că Dragnea este cel care "conduce dansul" în ultimul an şi jumătate în România.

Cotidianul elveţian vorbeşte despre "spiritul combativ" al lui Dragnea care i-a permis să reziste la presiunile judiciare şi la cei care vor să îl vadă răsturnat de la putere. A schimbat premierul de două ori, reprosându-le că îşi asumă "prea multă libertate", şi a numit-o pe Viorica Dăncilă, provenită din cercul restrâns al apropiaţilor săi.

"Ea devine prima femeie premier a ţării. De atunci, străluceşte prin supunerea deplină faţă de şeful său dar şi printr-o incompetenţă siderantă la acest nivel", arată ziarul elveţian.

"Dar partidul şi liderul său ştiu să reziste", mai arată sursa citată, care aminteşte de contestarea regulată a Guvernului în stradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor