MApN vrea să cumpere 44 de vehicule amfibii de asalt americane în valoare de 210 milioane de dolari

Military soldiers standby beside a AAV7 personal carrier at the Suao town in the east Ilan county as typhoon Soulik approaches the northern Taiwan on July 12, 2013. Taiwan evacuated more than 2,000 tourists as the island braced for super-typhoon Soulik while Japan's Okinawa warned residents giant waves of up to 12 metres (40 feet) could hit the archipelago. AFP PHOTO / Sam Yeh (Photo credit should read SAM YEH/AFP/Getty Images) (SAM YEH / AFP / Getty Images)
Ana Ion
18.09.2024

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a solicitat, miercuri, aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie pentru 44 de vehicule amfibii de asalt tip AAV – 7, relatează Agerpres.

MApN a transmis o scrisoare conducerii celor două camere ale Parlamentului în care solicită aprobarea prealabilă pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie pentru 44 de vehicule amfibii de asalt tip AAV – 7 din inventarul Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, prin programul de asistenţă de securitate Foreign Military Sales, cu o valoare estimată, fără TVA, de 210 milioane de dolari.

MApN arată în document că CSAT a aprobat memorandumul privind suplimentarea cantităţii de vehicule de asalt amfibii tip AAV -7.

„Înzestrarea cu echipamente militare pentru realizarea unor structuri de forţe flexibile, cu mijloace care să le asigure supravieţuirea în câmpul tactic, cu mobilitate şi o cunoaştere situaţională extinsă şi o putere de foc mărită are în vedere operaţionalizarea ţintelor de capabilităţi asumate în cadrul procesului NATO şi UE de planificare a apărării pentru realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei Române până în anul 2040”, se arată în scrisoare.

Birourile permanente ale Parlamentului vor trimite solicitarea către Comisiile de apărare pentru a întocmi un raport şi urmează să intre pe ordinea de zi a plenului comun de luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor