"Vor să-i mai dea un loc călduţ Leneşului suprem pentru patru ani" - USR anunţă că va ataca la CCR legea cu dedicaţie pentru candidatura lui Iohannis la Senat

Klaus Iohannis (Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
18.09.2024

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, anunţă că formaţiunea sa va face tot posibilul să blocheze în Parlament legea care-i va permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat fără să demisioneze şi, dacă legea va trece, o va ataca la CCR.

"O să atacăm la CCR, o să folosim toate mijloacele pentru a bloca în Parlament o lege dată pentru un singur om, e total neconstituţional. E o mizerie, o călcare în picioare a Constituţiei. Vor să-i mai dea un loc călduţ Leneşului suprem pentru patru ani de zile.

Bătaie de joc, o palmă la adresa tuturor românilor. E ceva total neconstituţional, că nu ai cum să-i dea o lege pentru un singur om", a declarat pentru Epoch Times Ionuţ Moşteanu.

Întrebat cum vede faptul că PSD pare că sprijină această iniţiativă legislativă a liberalilor, Moşteanu a raspuns:

"Cred că legea asta e comanda lui Klaus. Ciucă şi Ciolacu execută comenziile lui Iohannis de trei ani de zile. Le-a zis să-i pregătească casă, i-au pregătit casă. Are vila din Aviatorilor 86, s-au băgat şapte milioane de euro, au blocat tot RAPPS-ul, tot statul român este cu capacul pe orice fel de informaţii.

Am solicitat RAPPS-ului în nenumărate rânduri eu, personal, să ne spună care este justificarea pentru cheltuielile de renovare a clădirii din Aviatorilor 86. Au zis că este secret. Am cerut în virtutea legii care îmi dă dreptul ca parlamentar să accesez, că am dreptul să văd secrete de serviciu, secrete de stat, să-mi dea acces la acel contract, să văd ce-i acolo. Poate e ceva cu nişte rachete de costă şapte milioane! Ştiu eu ce, că o casă cu totul nouă nu e şapte milioane. Şi în continuare, nu ştim, n-au vrut să-mi dea accesul, probabil o să-i dau în judecată pe cei de la RAPPS.

Ciolacu şi Ciucă sunt la comanda lui Iohannis, fac drepţi-culcat şi au pus tot ce-i trebuie şi ce doreşte împăratul la dispoziţia lui. Şi acum îşi doreşte post de senator? Au zis, hai, modificăm legea, nicio problemă. E inacceptabil aşa ceva", a declarat Moşteanu.

Parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, miercuri, la Parlament, o propunere legislativă prin care preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare.

Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor