Paleologu, despre eşecul coagulării dreptei: "Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacităţii de a depăşi tribalismul partizan"

Theodor Paleologu (Screenshot)
Loredana Diacu
17.09.2024

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu transmite, într-o postare pe Facebook, că din iunie până în septembrie a încercat să o lămurească pe Elena Lasconi de necesitatea unei alianţe USR-PMP-FD-REPER, însă fără succes.

"Din păcate, prostia de partid a prevalat, iar doamna Lasconi a picat testul capacităţii de a depăşi tribalismul partizan", susţine Paleologu.

Afirmaţiile fostului ministru sunt făcute după ce Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale.

Redăm postarea acestuia

"Îi urez succes lui Ludovic Orban în dificila sarcină pe care şi-a asumat-o. Fără voia lui, constrîns de felonia foştilor aliaţi. Am contribuit cât am putut la constituirea unei alianţe USR-PMP-FD-REPER în jurul candidaturii doamnei Lasconi. Am încercat să o lămuresc că un candidat la preşedinţie trebuie să adune în jurul unui proiect comun. Am vorbit, din iunie pînă în septembrie, cu Lasconi, cu Viziteu, cu Tomac şi Orban.

Din păcate, prostia de partid a prevalat, iar doamna Lasconi a picat testul capacităţii de a depăşi tribalismul partizan.

După ruptura posibilei alianţe, am purtat discuţii cu Eugen Tomac, Ludovic Orban şi Dragoş Pîslaru, care mi-au făcut propunerea onorantă de a candida ca independent susţinut de cele trei partide. Din păcate, din motive profesionale care ţin de activitatea Casei Paleologu, îmi este imposibil să asum de data aceasta o a doua candidatură în alegerile prezidenţiale. Ştiu, această decizie îi va dezamăgi pe cei care îşi doresc să mă poată vota. Le înţeleg frustrarea, dar rămîn, vorba lui Georges Pompidou, "en reserve de la Republique".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor