Orban: Ciucă a recunoscut că a adus la putere un partid care complotează cu ruşii

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Loredana Diacu
23.10.2024

"Gura păcătosului adevăr grăieşte", a declarat Ludovic Orban, comentând declaraţia lui Gigi Becali care a afirmat că Viorel Hrebenciuc, personaj considerat cândva eminenţa cenuşie a PSD, i-a spus că social-democraţii vor să-l bage pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Pe de altă parte, Orban a punctat, într-un interviu acordat Epoch Times, că dincolo de jocurile politicienilor şi sforile trase în culise pentru promovarea unui candidat sau altul, cetăţeanul este cel care decide pe cine pune ştampila când intră în cabina de vot. Nu în ultimul rând, el l-a criticat pe Nicolae Ciucă, afirmând că acesta a recunoscut "că a adus la putere un partid care complotează cu ruşii", mai exact pe cei de la PSD.

"Eu nu cred că poate exista un transfer de voturi de la candidatul PSD către Simion. În primul rând pentru că Ciolacu nu prea are de unde să dea voturi. Este un candidat slab care se află mult sub scorul PSD. Nu se găseşte în situaţia să aibă voturi atât de multe încât poate să încerce o direcţionare.

În al doilea rând e foarte greu de realizat în practică. Ce să-i spui unui om care susţine un candidat ca să voteze cu alt candidat? E complicat. Şi oricât de bine pus la punct să zic că ar fi maşinăria PSD, foarte greu de aplicat aşa ceva.

Acum eu nu neg, PSD-ul, fiind marcat puternic de înfrângerile din ultimele campanii prezidenţiale, nu-şi doreşte în niciun caz să intre în turul doi cu un candidat decent din zona de centru-dreapta. Pentru că ei ştiu că riscă să piardă.

Şi atunci probabil ar prefera să fie cu un candidat nefrecventabil, un candidat care nu are şanse să coaguleze în turul 2 voturile de la candidaţii care nu intră în turul 2. Pentru că e sigur că probabil îşi doreşte lucrul acesta. Dar e foarte greu de realizat", a declarat Orban.

"Eu nu cred că alegătorul PSD-ist poate să fie determinat să voteze cu un alt candidat. În plus, nu văd cum ar putea Becali să contribuie la aducerea lui Simion în turul 2. Eu chiar sincer nu văd chestiunea asta", a adăugat fostul premier.

Nu în ultimul rând, liderul Forţa Dreptei a ţinut să puncteze că prin declaraţiile sale de marţi vizând transferarea de voturi de la PSD către AUR, Nicolae Ciucă a recunoscut că a adus la putere un partid care complotează cu ruşii. Concret, preşedinţele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că se fac demersuri astfel încât în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale să ajungă liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi AUR, George Simion. Potrivit lui Ciucă, o astfel de situaţie nu este doar „dorinţa” PSD, ci şi a Rusiei.

Or, potrivit lui Orban, prin această declaraţie Ciucă admite indirect că a adus la guvernare un partid care complotează cu ruşii.

"Asta îşi doresc ruşii, să intre în turul 2 Simion. Cred însă că decizia este la cetăţenii români şi cetăţenii români sunt în măsură să decidă dacă se prezintă normal la vot şi mai ales dacă votează raţional cu discernământ să dea peste cap un astfel de plan pus la cale de PSD.

Odată cu începerea oficială a campaniei am încredere că cetăţenii români vor urmări campania, vor căuta să se informeze despre fiecare candidat, despre proiectele şi mai ales despre capacitatea fiecărui candidat de a face ceea ce promite că face şi că vor vota în cunoştiinţă de cauză, dând peste cap orice fel de manipulare şi orice fel de plan ascuns al vreunuia dintre competitorii politici. Puterea este la cetăţeni şi cetăţenii trebuie să ştie acest lucru, că doar ei hotărăsc cine va fi preşedinte al României şi cine va câştiga alegerile parlamentare", a concluzionat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor