Claudiu Târziu, atac la Maia Sandu: Incredibilă aroganţă şi ignoranţă

Claudiu Târziu (AUR) (Epoch Times Romania)
Ana Ion
23.10.2024

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR lansează un atac dur la adresa Maiei Sandu după ce referendumul pentru aderarea Moldovei la UE a trecut la limită.

Potrivit lui Târziu, rezultatele referendumului privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană "confirmă catastrofa provocată şi patronată de preşedintele Maia Sandu, printr-un plebiscit inutil şi extrem de riscant pentru viitorul politic al Chişinăului." Totodată, el o acuză pe Sandu că vrea să rupă Chişinăul de România.

"Avantajul infim, de câteva zecimi de procent, pe care l-au înregistrat duminică europeniştii reprezintă o victorie a la Pirus, pentru că nu va putea fi niciodată invocat sau folosit în demersul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Dincolo de aritmetica votului, referendumul a demonstrat lumii întregi că societatea moldovenească este divizată iremediabil.

Cum s-a ajuns aici? În primul rând printr-o strategie care urmărea în egală măsură integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dar şi despărţirea definitivă a Chişinăului de România.

Toate idealurile social-politice ale moldovenilor, inclusiv obiectivele de securitate economică şi militară şi-ar putea găsi rezolvarea odată cu primirea Republicii Moldova în UE. Miza principală a unui proiect unionist ar fi dusă mult mai uşor în derizoriu, câtă vreme România nu ar mai fi principalul garant al securităţii economice pentru Chişinău.

În al doilea rând, din cauza incredibilei aroganţe şi a ignoranţei de care a dat dovadă administraţia de la Chişinău. Să ignori puterea şi resursele uriaşei maşinării de propagandă ale Moscovei şi să te arunci într-o asemenea bătălie complet nepregătit, frizează absurdul.

Era absolut previzibil că Rusia va contraataca pe toate fronturile, mai ales într-o zonă în care interesele Moscovei sunt majore. Lanţul erorilor tactice şi strategice prin care Maia Sandu a scăpat de sub control un proiect politic atât de important la scara unei generaţii aprinde toate luminile de avertizare pe care un politician responsabil trebuie să le ia în serios.

Dar mai ales rezultatul provocat de acest inutil referendum slujeşte atât de bine interesele celor care vor să menţină graniţa samavolnică dintre România şi Republica Moldova, încât ne putem gândi serios că plebiscitul preşedintei progresiste nu a fost un eşec, ci un succes răsunător pentru planificatorii săi!", scrie Târziu pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor