Lasconi declară că speră la o guvernare USR-UDMR-PNL. Le pune condiţii liberalilor

Elena Lasconi (via Lucian Daniel Stanciu Viziteu)
Ana Ion
23.10.2024

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat, la Digi24, că USR va guverna împreună cu PNL şi cu UDMR, însă "nu cu PNL-ul domnului Ciucă, care va fi schimbat după data de 9 decembrie", relatează Hotnews.

„Vom guverna împreună cu PNL şi cu UDMR, dar nu cu PNL-ul domnului Ciucă”, a declarat Elena Lasconi la Digi24, despre ce va face USR după alegerile parlamentare.

Lasconi a mai opinat că Ciucă va fi înlăturat de la şefia PNL-ului după alegeri: „Îl vor zbura afară pe domnul Ciucă, de pe data de 9, dacă nu chiar mai repede”.

„Cred că deja se pregătesc alţi liberali să îi ia locul şi, de asemenea, cred că vor dispărea de la butoane şi cei care sunt în prezent la butoanele PNL-ului”, a declarat Elena Lasconi.

„În ceea ce priveşte o guvernare cu PSD-ul, asta este posibilă într-un univers paralel, undeva, poate pe Marte, în care PSD-ul şi-ar schimba ADN-ul şi în loc să crească salarii, ar trebui să scadă salarii, adică să urmeze programul nostru de guvernare”, a mai spus Lasconi, arătând că este „absolut imposibil, o fantezie”.

Declaraţiile Elenei Lasconi vin la o zi după ce Nicolae Ciucă i-a cerut acesteia să se retragă din cursa pentru Cotroceni şi să îl susţină pe el.

„Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR nu a făcut nimic altceva decât a depus o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (…) Şi-a schimbat leadership-ul. Ştiţi foarte bine că respect tot ceea ce înseamnă partea aceasta de contracandidaţi, când este vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înţeleagă un pic aritmetica şi politica, reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puţin decât 30%. Motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înţeleagă să se retragă şi să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta”, a spus Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor