O companie aeriană israeliană susţine că personalul aeroportului turc a refuzat să realimenteze avionul său după ce acesta a aterizat de urgenţă

(Pixabay.com)
Redacţia
02.07.2024

Compania aeriană israeliană El Al susţine că lucrătorii aeroportuari locali au refuzat să realimenteze unul dintre avioanele sale după ce acesta a aterizat de urgenţă în Turcia duminică, potrivit Business Insider.

Zborul LY5102 de la Varşovia la Tel Aviv a aterizat în Antalya după aproape trei ore de călătorie, arată datele de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Datele FlightAware arată că avionul a zburat apoi la Aeroportul Internaţional Rhodes, oprindu-se pentru aproximativ o oră, înainte de a se îndrepta spre destinaţia finală.

Într-o declaraţie pentru Business Insider, un purtător de cuvânt al El Al a afirmat că lucrătorii locali din Turcia "au refuzat să realimenteze avionul companiei, chiar dacă era un caz medical".

Purtătorul de cuvânt a declarat că un pasager care avea nevoie de tratament medical a fost evacuat.

Compania aeriană a declarat pentru BI că, în cele din urmă, avionul a decolat spre Rodos, în Grecia, şi a alimentat acolo înainte de a zbura spre Israel.

Potrivit postului de ştiri israelian Mako, avionul a rămas pe pista aeroportului turc aproximativ două ore.

Un pasager al zborului, identificat doar ca Avner, a declarat pentru Mako faptul că pasagerii au fost informaţi că lucrătorii aeroportului local vor realimenta avionul, dar "echipajul de la sol nu a cooperat".

"Combustibilul urma să fie furnizat avionului din considerente umanitare, dar cum procedura relevantă era pe punctul de a fi finalizată, căpitanul a decis să plece din proprie iniţiativă", a declarat pentru The Times of Israel o sursă diplomatică turcă anonimă.

Anul trecut, Antalya a fost una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă ale turiştilor israelieni, potrivit Mako.

Cu toate acestea, de la atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie din Israel şi invazia ulterioară din Gaza, toate zborurile directe între Israel şi Turcia au fost anulate.

În mai, Turcia a oprit toate schimburile comerciale cu Israelul din cauza războiului din Gaza şi a încercat să se alăture procesului de genocid intentat de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie.

De asemenea, preşedintele turc Tayyip Erdogan şi-a intensificat criticile la adresa Israelului, numindu-l "stat terorist" în noiembrie anul trecut.

În replică, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va primi lecţii de la un lider care "bombardează sate kurde".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor