Nicuşor Dan a venit la Consiliul Naţional PNL şi a semnat pentru candidatura lui Ciucă: Avem nevoie de guvernare de dreapta

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Pricopie
15.09.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a mers duminică la Consiliul Naţional al PNL şi a semnat pentru susţinerea candidaturii prezidenţiabilului liberal Nicolae Ciucă. Anterior, el semnase şi pentru candidatura Elenei Lasconi.

"PNL este partidul care după '89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi şi nu într-o democraţie originală, aşa cum şi-ar fi dorit-o Ion Iliescu. Bineînţeles că mai sunt multe de făcut şi România are multe restanţe, dar lucrul ăsta trebuie subliniat şi trebuie să conştientizăm lupta PNL şi a celorlalte forţe de dreapta pentru a face din România o democraţie adevărată. PNL este, de asemenea, un partid al unor primari de mare succes de la care m-am inspirat şi PNL este un partid care în toţi aceşti ani după '89 a reuşit să adune în rândurile sale specialişti în toate domeniile de care o guvernare are nevoie", a transmis Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Edilul a reamintit că, în urmă cu patru ani, a făcut o campanie împreună cu PNL şi au reuşit să pună capăt a 12 ani de guvernare de stânga, a PSD, în Bucureşti.

"Vreau să mulţumesc pentru asta şi să mulţumesc colegilor din Consiliul General, cu care am lucrat foarte bine, câţiva dintre ei sunt în sală, am lucrat foarte bine, au dat dovadă de maturitate, de pragmatism şi, în opinia mea, am dus Bucureştiul pe o direcţie normală de dezvoltare, pentru că, după mulţi ani de festivisme şi spoială, ne-am apucat să punem fundamentele acestui oraş. Am speranţa că o să continuăm în acest mandat, pentru ca Bucureştiul are nevoie de o guvernare locală de dreaptă, are nevoie să continue investiţiile pe care le-a început şi are nevoie să ducă banii bucureştenilor acolo unde este nevoie de ei. Bucureştiul are nevoie, de asemenea, de o colaborare cu guvernul şi, de aceea, e important ca România să aibă o guvernare de dreapta după alegerile din decembrie", a subliniat Nicuşor Dan.

De asemenea, primarul general s-a declarat optimist că o să avem o guvernare de dreapta, "pentru că dreapta înseamnă dezvoltare, dreapta înseamnă un mediu concurenţial, dreapta înseamnă justiţie, înseamnă prosperitate".

"Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul preşedinte Ciucă în mai multe chestiuni administrative şi domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă, încearcă să o rezolve şi nu să se gândească 'Ce ar zice presa despre ce fac eu acum'. Sper să colaborăm în continuare, sper să ne întâlnim după alegeri şi să guvernăm împreună Bucureştiul şi România", a adăugat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor