Mai mulţi elevi de liceu, acuzaţi că şi-au drogat, răpit şi violat o colegă. Procurorul a clasat dosarul, deşi se ştia cine-s făptaşii [Fanatik]

(Pixabay)
Ana Ion
24.09.2024

Mai mulţi elevi de la un liceu din Braşov sunt acuzaţi că şi-au drogat, răpit şi violat o colegă, într-o pensiune, în timpul unei excursii care a avut loc la finalul anului trecut. Elevii au filmat cu telefonul mobil ororile l-a care şi-au supus colega, scrie Fanatik.ro.

Oamenii legii spun că agresiunea s-a petrecut în timpul unei excursii organizate în perioada 23-24 octombrie 2023, în staţiunea Sântimbru Băi, din judeţul Harghita. Victima a relatat că după ce a adormit, ar fi fost drogată şi luată pe sus de către mai mulţi colegi care au dus-o într-o cabană, unde au agresat-o şi supus-o unor perversiuni sexuale.

„În locaţia în care a fost transportată, a fost agresată sexual, având iniţial un raport sexual, iar ulterior fiind penetrată anal cu un corp dur”, potrivit documentelor incluse în dosar.

Mai mult, agresorii au filmat cu telefonul mobil întrega scenă odioasă şi ulterior, au distribuit imaginile unor persoane a căror identitate nu este cunoscută în acest moment.

La scurt timp, victima a depus plângere penală la DIICOT împotriva agresorilor săi, iar în ianuarie 2024 a fost deschisă o anchetă in rem în acest caz.

Halucinant este că deşi adolescenta le-a spus oamenilor legii cine sunt colegii care au abuzat-o, martorii, dar şi cine a filmat ororile la care a fost supusă, procurorul de caz nu a reuşit să adune un probatoriu solid care să indice clar cine sunt vinovaţii.

Astfel, câteva luni mai târziu, el a dispus clasarea dosarului invocând lipsa unor probe solide. Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului pentru Minori Braşov au decis redeschiderea cazului, după ce au stabilit că cercetările au fost incomplete.

Acum, ancheta în acest caz a fost reluată de oamenii legii, iar şase elevi urmează să fie duşi la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi de procurori.

Cei şase elevi sunt cercetaţi într-un dosar penal de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal şi pornografie infantilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor