Bădulescu, cavaler al României. Liberalii: Nu e vina lui Iohannis, e eroarea staff-ului / "Era plecat iar în Africa? Despre ce vorbim?!"

Aurelian Bădulescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.09.2024

Scandal-monstru la TV după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a făcut cavaler al României pe nimeni altul decât Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei cunsoscut pentru derapajele sale şocante.

În timp ce liberalii au încercat să-l scoată pe cât posibil din scandal pe Iohannis, cei din USR şi fostul europarlamentar Vlad Gheorghe au tunat şi au fulgerat în emisiunea Digi24 moderată de Anca Suciu.

Redăm mai jos schimbul de replici din platou:

Jurnalistă: Haideţi să vedem şi episodul cu Aurelian Bădulescu, decorat de preşedinte acum, dar să vedem prin ce s-a remarcat mai exact acest fost viceprimar din partea PSD.

Ordinul naţional pentru merit în grad de cavaler este decoraţia dată de preşedintele Iohannis, celui care, în urmă cu patru ani, îl compara cu fostul lider nazist Adolf Hitler. La scurt timp după postarea din 2020, cu imaginea trucată a preşedintelui, alături de jigniri şi acuzaţii de comportament dictatorial, Aurelian Bădulescu şi-a dat demisia de la şefia PSD Sector 3. În scandalul de la acea vreme a reacţionat chiar şi Ambasada Germaniei la Bucureşti...

În perioada în care a fost viceprimar al Capitalei şi consilier general, Aurelian Bădulescu s-a remarcat prin mai multe scandaluri şi derapaje. În 2017 a numit prostituată o consilieră USR. Conflictul Bădulescu-USR a continuat şi în 2018, cu jigniri grave la adresa consilierilor USR doar pentru că votaseră împotriva unui proiect de hotărâre.

În 2019, Aurelian Bădulescu a făcut o serie de declaraţii controversate legate de biciclişti ... La o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu i-a arătat un semn obscen consilierei USR Ana Ciceală şi s-a îmbrâncit cu Nicuşor Dan la o conferinţă de presă...

Oana Ţoiu, ce părere aveţi de noul cavaler al României?

Oana Ţoiu (USR): Este inacceptabil ce face domnul Iohannis. Domnul Bădulescu a atacat, aşa cum aţi relatat şi dumneavoastră, colegii şi colegele mei din Consiliul General, doar pentru că aceştia se luptau să menţină spaţiul verde şi posibilitatea noastră de a respira în Bucureşti şi au votat împotriva unor proiecte, care ulterior au fost contestate pentru că nu respectau normele de urbanism. Replicile sunt... Nici n-aş putea să le redau în direct. Inclusiv uneia dintre colegele noastre însărcinate a spus că e scârbă să vorbească cu femei cu burta la gură. A semnat procese verbale cu înjurături la capăt. A răspuns unor cetăţeni care întrebau despre posibilitatea de a înfiinţa în Bucureşti un Muzeu al Holocaustului într-un fel cât se poate de xenofob şi inacceptabil.

Vlad Gheorghe (Partidul DREPT): E o ruşine ce a făcut Iohannis. Cred că primul decret al următorului preşedinte ar trebui să fie retragerea acestui decret de a-l face cavaler pe acest om, că nu pot să-l numesc domn. A fost amendat de mai multe ori de CNCD, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru comportament grobian, discriminatoriu. Nici n-are rost să spunem de câte ori a fost sancţionat în diverse moduri şi acum România îl face cavaler. Pentru că, într-adevăr, nu Iohannis îl face cavaler, ci România îl face în acte.

Deci primul decret ar trebui să fie retragerea acestui titlu, iar cu privire la ce s-a discutat mai devreme, eu sunt sigur că românii vor vota drept şi nu vor vota partide nici cu penali în ele, nici cu penali condamnaţi.

Alexandru Muraru (PNL): Este o eroare instituţională, dar nu preşedintele României face acest lucru. Propunerile au fost făcute de către Curtea de Conturi la împlinirea a 160 de ani şi toţi cei care sunt în conducere au fost propuşi. Este o eroare, dar nu a preşedintelui, ci a staffului de la Administraţia Prezidenţială, care de obicei verifică toate aceste persoane cu privire la profilul lor public şi cu privire la ceea ce se află în spate.

Vlad Gheorghe: Iohannis nu trebuia să semneze. Despre ce vorbim? Era plecat iar în Africa? Ce făcea? Dar să iasă să-şi ceară scuze public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor