Lukaşenko: Un atac asupra Bielorusiei ar însemna începutul celui de-al treilea război mondial

"Ultimul dictator al Europei" joacă în continuare cartea independenţei, presat între Rusia şi Occident
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko. (Captură Foto)
Redacţia
18.09.2024

Preşedintele de facto al Bielorusiei, Alexander Lukaşenko, a declarat că un atac asupra ţării ar însemna începutul celui de-al Treilea Război Mondial, transmite TASS.

„Vreau să îi avertizez pe adversarii noştri, pe rivalii noştri şi pe cei care încă nu şi-au dat seama. Nu o faceţi. Un atac asupra Bielorusiei înseamnă al treilea război mondial”, a declarat Lukaşenko.

Lukaşenko, supranumit "ultimul dictator al Europei", a vorbit la forumul patriotic „Dacă suntem uniţi”, prilejuit de Ziua Unităţii Naţionale.

Citiți și Sora liderei protestelor din Bielorusia, Maria Kolesnikova, spune că moare de foame în închisoare

Lukaşenko este controversat atât în Bielorusia cât şi în Europa, din cauza fraudării pe scară largă a ultimelor alegeri, urmată de o persecuţie fără precedent a opoziţiei politice şi întemniţarea liderilor săi.

Occidentul, nu recunoaşte alegerile, refuzând contacte oficiale cu Lukaşenko.

Citiți și Polonia acuză trei oficiali bieloruşi pentru aterizarea forţată a unui avion la Minsk. Vrea mandate de arestare

Potrivit lui Lukaşenko, „de aceea nici ucrainenii, nici ruşii, care înţeleg foarte bine, nici americanii, care vor să stea pitiţi în spatele oceanului, nu o pot face.

Lukaşenko a menţionat că ţara să se află la epicentrul, la răscrucea tuturor zonelor, republica sa fiind centrul geografic al Europei şi a fot răvăşită de multe războaie.

„Vom face totul pentru a ne asigura că nu va mai exista niciun război pe pământul nostru - nici în generaţia noastră, nici în generaţia voastră”, a subliniat Lukaşenko. - Noi, generaţia mai în vârstă, suntem plini de dorinţa de a vă preda un pământ paşnic, frumos, demn. Vă jur că avem cu ce să răspundem, avem tot ceea ce este necesar pentru a-i face să se gândească de două ori înainte de a merge în direcţia noastră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor