12 morţi în urma unei explozii la o benzinărie din regiunea rusă Daghestan

Explozia din regiunea rusă Daghestan (YouTube Screenshot)
Redacţia
28.09.2024

Bilanţul exploziei de la o benzinărie din Daghestan, regiunea rusă de la Marea Caspică, a crescut la 12 morţi, dintre care doi copii, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozia, care a avut loc vineri în afara capitalei regionale Makhachkala, a rănit, de asemenea, 23 de persoane, a adăugat ministerul, citat de Reuters.

Adjunctul ministrului sănătăţii, Alexei Kuznetsov, a declarat că patru persoane au rămas internate în spitale, dintre care una în stare gravă, a relatat agenţia rusă de presă de stat RIA.

Dagenergo, operatorul regional de energie, a declarat vineri că explozia a avariat "obiecte energetice" şi că alimentarea cu energie a fost parţial întreruptă în districtele din apropiere. Regimul de urgenţă a fost declarat în district, au mai precizat autorităţile locale.

O filială locală a Comitetului de Investigaţii, care se ocupă de infracţiunile grave din Rusia, a transmis că a deschis un dosar penal şi că stabileşte circumstanţele incidentului.

Totodată, autorităţile locale au declarat 28 septembrie zi de doliu în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor