Lider PNL: După ce Marcel Ciolacu şi-a încălcat cuvântul din nou, nu mai putem avea încredere în PSD

Ionuţ Stroe
Ana Ion
24.09.2024

După ce Marcel Ciolacu şi-a „încălcat cuvântul” din nou, liberalii nu mai pot avea încredere în PSD că îşi respectă angajamentele, susţine purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, după ce liderul PSD a transmis că partidul pe care îl conduce nu va susţine amendamentul legislativ care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze pe listele la Senat fără să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte.

"PSD este ultimul care să vorbească despre 'haos politic' sau despre 'minciună', aşa cum spun reprezentanţii acestui partid. Schimbările de decizie ale PSD, de pe o zi pe alta, făcute cu ochii pe sondaje şi din interes electoral, au devenit o practică care nu duce la consens, ci doar la incoerenţă la guvernare.

După ce Marcel Ciolacu şi-a încălcat cuvântul din nou, nu mai putem avea încredere în PSD că îşi respectă angajamentele. A devenit, din păcate, un obicei pentru PSD să spună ceva şi apoi să ia altă decizie.

Subiectul legii care permite preşedinţilor în funcţie să candideze la final de mandat este o propunere asumată de PSD şi Marcel Ciolacu, care apoi s-au gândit să facă din asta un atac politic şi să răstălmăcească lucrurile.

Atunci când unor înţelegeri din coaliţie li se răspunde cu minciuni şi ridicat din umeri, ne întrebăm, pe drept cuvânt, unde este seriozitatea?

Avem mai multe situaţii în care PSD se face că plouă, după ce a promis ceva - iar cazul cel mai dureros este acela al pensiilor militarilor. PSD a promis, iar apoi a uitat să rezolve inechităţile legate de aceste pensii.

Din nou, înainte de alegeri, PSD alege să se războiască cu toată lumea, să lovească în parteneri şi în oricine se pune în calea lor spre putere. PSD îşi doreşte prea mult toată puterea şi asta ajunge din nou să-i orbească", transmite Stroe pe Facebook.

Reamintim că Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat marţi că a avut o înţelegere cu Marcel Ciolacu pe subiectul amendamentului depus de PNL care permite candidatura preşedintelui Iohannis la Senat. Declaraţia lui Ciucă vine după ce Ciolacu a anunţat că PSD nu va vota acest amendament, anunţul liderului PSD fiind făcut într-o cheie sfidătoare la adresa PNL şi a lui Iohannis.

"În momentul în care discutăm e clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei. O înţelegere a existat pe acest demers cu Marcel Ciolacu", a declarat Ciucă.

Ulterior, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, a ieşit cu o postare în care a acuzat că "Ciucă şi PNL vor să dea foc ţării şi s-o arunce în haosul instabilităţii doar pentru că PSD nu vrea să îi dea un loc de muncă lui Iohannis".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor