Lasconi îşi doreşte o guvernare de dreapta alături de PNL şi UDMR: Dar dragoste cu sila nu se poate

Elena Lasconi (Facebook)
Andrei Popescu
17.10.2024

Şefa USR Elena Lasconi, candidata partidului în cursa prezidenţială, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că îşi doreşte o guvernare de dreapta alături de PNL şi UDMR şi a repetat faptul că l-ar nominaliza premier pe Ilie Bolojan.

“Eu am spus-o, o subliniez, o repet, îmi doresc o guvernare de dreapta, care să taie taxele, care să facă reforme pe bune şi în educaţie şi în sănătate şi în justiţie, îmi doresc să fac lucrul acesta împreună cu PNL şi UDMR. Dar dragoste cu sila nu se poate. Eu îmi doresc să am un partener de discuţie. Pe premier l-aş propune pe domnul Bolojan pentru că are experienţă în administraţie de mulţi ani. Dar eu, de când sunt preşedintele USR-ului, văd un nivel foarte jos la cei care conduc PNL-ul şi foarte nepoliticos.

Am auzit la televizor spunând mereu: 'noi vrem să facem un pol de dreapta'. Parcă ar vorbi despre extratereştrii peneliştii. Eu am apucat şi am vorbit cu toţi cei care consideră că sunt de centru dreapta. Dacă cerinţele lor sunt ireale chiar nu am cum să fac implozie în partid. Nu putem să punem pe tavă locurile eligibile şi semieligibile pentru toţi ceilalţi şi USR-ul să rămână fără niciun loc. Eu ştiam că ei nu o să renunţe în a avea un candidat, era absolut evident că o să aibă, pentru că sunt şi alegerile parlamentare”, a precizat Lasconi.

De asemenea, Lasconi a mai spus că PNL ar putea deveni frecventabil dacă va avea un alt lider, dându-l ca exemplu pe Ilie Bolojan.

Totuşi, poziţia Elenei Lasconi cu privire la Bolojan nu este împărtăşită de toţi liderii USR.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat, la Prima News, că fostul şef al partidului Cătălin Drulă ar fi un premier mai bun decât Ilie Bolojan:

“Dorinţa noastră este să facem o guvernare de centru dreapta. Preşedinta Elena Lasconi a spus acelaşi lucru, că vrea să numească un premier reformist, curajos, de dreaptă. A dat şi un nume de la PNL, domnul Bolojan. Drulă ar fi un premier foarte bun, mai bun decât Bolojan, l-am văzut în acţiune.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor