Băsescu vs Oprescu: Cu cine ar alege Geoană să îşi petreacă restul vieţii pe o insulă pustie

Mircea Geoană (Captură video)
Andrei Popescu
17.10.2024

Fostul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, candidat independent în cursa pentru Cotroceni, a făcut, marţi, în emisiunea lui Măruţă, o serie de remarci sarcastice la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu.

Mai exact, întrebat pe cine ar alege dintre Sorin Oprescu şi Traian Băsescu dacă ar fi obligat să îşi petreacă toată viaţa pe o insulă pustie alături de unul dintre cei doi, Geoană l-a ales pe Băsescu:

“Eu cu Traian Băsescu... că eu aş munci ziua şi el ar aduce şpriţul seara”.

De asemenea, rugat să numească trei calităţi pe care le-ar avea Băsescu, dar pe care el însuşi nu le are, fostul secretar general adjunct al NATO a spus:

“Este un combinator profesionist, ceea ce pentru politica românească este o calitate importantă. Eu nu am calitatea asta. Este, probabil, mincinosul natural, cel mai natural mincinos pe care l-am văzut. O corectăm... A mai avut o calitate care cred că i-a folosit în acei 10 ani de mandat, acela [sic!] de a disimula foarte mult. Să stai 10 ani de zile, să fii Petrov, cred că este o calitate care l-a făcut să supravieţuiască 10 ani de zile în politica românească.

Pentru că disimularea, din păcate, în politică românească, este o calitate pe care mulţi o au. Eu nu o am şi mă bucur că nu o am. A treia calitate pe care să i-o găsim omului. A fost un lider care a ştiut să construiască coaliţii contra naturii, cu oameni cu care nu ar fi avut treabă niciodată. Nu am această calitate. Îmi pare rău. Nu pot construi coaliţii decât cu oameni cu care mă potrivesc”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor