Cât câştigă de fapt contabila de la Canotaj care ar urma să ia un premiu de 162.400 EUR? Ce n-a spus Elisabeta Lipă? [DeFapt.ro]

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa. (FRC/facebook)
Ana Ion
17.10.2024

Roxana Petrescu, contabila şefă a Federaţiei de Canotaj, nu câştigă 600 de euro pe lună, aşa cum a susţinut Elisabeta Lipă pe fondul valului de indignare declanşat de informaţia că Petrescu urmează să fie premiată cu 162.400 de euro de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pentru medaliile obţinute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie DeFapt.ro.

Potrivit publicaţiei citate, contabila, care ar urma să încaseze o sumă mai mare decât cea cu care a fost răsplătit David Popovici pentru aurul olimpic, figurează ca angajată la alte două federaţii sportive: Federaţia Română de Kempo şi Federaţia Română de Sambo. Anul trecut, mai încasa încă un salariu şi de la Federaţia Română de Yachting.

Ultima declaraţie de avere a Roxanei Petrescu arată că, pentru funcţia de contabil şef al Federaţiei Române de Canotaj, este remunerată anual cu suma de 85.161 lei. Adică puţin peste 7.000 lei lunar. Însă, în paralel, ea lucrează şi ca economist şi la Federaţia Română de Kempo, de unde a încasat anul trecut aproximativ 40.000 lei.

Alţi 20.000 lei i-a primit tot pentru funcţia de economist de la Federaţia Română de Sambo. În total 145.000 de lei de la cele trei federaţii.

Roxana Petrescu a trecut în paralel şi pe la Federaţia Română de Yachting, conform declaraţiei de avere depuse în vara anului 2023.

Elisabeta Lipă, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport, a declarat pentru site-ul Golazo că Roxana Petrescu va fi premiată pe hârtie cu suma de 162.400 euro, dar că va împărţi banii cu colegii ei din Federaţia Română de Canotaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor