Jandarmeria Capitalei, după ce Armand l-a acuzat pe Ciolacu că ar fi trimis jandarmii să ridice şi să distrugă sacii cu voturi: Complet fals

. (Facebook - D.G. Jandarmi a Municipiului Bucureşti)
Andrei Popescu
17.06.2024

Jandarmeria Bucureşti a respins, luni, drepte false remarcile făcute de primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, care a acuzat că liderul PSD Marcel Ciolacu ar fi dat ordin ca jandarmii să ridice sacii cu buletinele de vot pentru a-i “distruge”.

“În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că ‘Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1’, precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei.

Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a precizat Jandarmeria Capitalei într-un comunicat.

Totodată, instituţia a afirmat că “persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”.

Comunicatul Jandarmeriei vine în contextul în care Primăriţa în funcţie a Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, a acuzat luni că liderul PSD Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria “să ridice şi să distrugă” sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al acestui sector.

“În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot”, a precizat Armand, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, primăriţa a mai spus că Guvernul Ciolacu este un “atentat” la democraţie:

“Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

Armand a postat şi un videoclip care surprinde jandarmi în timp ce urcă mai mulţi saci într-un camion la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Reamintim că, vineri dimineaţă, Armand a lansat o altă rundă de acuzaţii de fraudă electorală, susţinând că 110 procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma Autorităţii Electorale Permanente (AEP), motiv pentru care a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările “care demonstrează acest jaf”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor