Faimoasa dietă cu mere. Argumente pro si contra
alte articole
Dietă cu mere? Această dietă este cunoscută ca o metodă eficientă, unele persoane susţinând că te ajută să pierzi 7 kilograme într-o săptămână. Unii experţi în nutriţie şi dietică oferă argumente puternice în favoarea acestei metode de slăbit, calificând-o drept o metodă de slăbit naturală, în timp ce alţi cercetători consideră că lipsa altor alimente şi nutrieţi, pe durata ei, prejudiciază sănătatea.
Această dietă este bazată pe multiplele proprietăţi nutritive ale mărului, iar senzaţia de saţietate obţinută ne ajută să nu mâncăm în exces. Nu trebuie ţinută mai mult de o săptămână, timp în care se mănâncă doar mere şi ocazional alimente cu puţine calorii ca: pâine integrală, lapte fără grăsime, cereale, sfeclă roşie şi ţelină.
Pe toată perioada cât ţinem dieta este fundamental să bem 2 l de apă pe zi şi trebuie evitată o viaţă sedentară. Este bine să mergem pe jos cel puţin 30 de minute pe zi. Se consideră că un somn odihnitor de 8 ore pe noapte ajută procesul de slabire.
După primele 5 zile, vom urma o dietă sănătoasă şi echilibrată pentru a nu recupera kilogramele pierdute.
În general, din dieta zilnică trebuie eliminată, pe cât posibil, carnea grasă, mai ales cea de porc.
Beneficiile dietei cu mere
Dieta cu mere ne ajută să curăţăm sistemul digestiv eliminând excesul de toxine şi grăsimi: este perfectă pentru cazurile de dureri ale stomacului, a stării de vomă şi de diaree.
Combate constipaţia, anemia, scade colesterolul şi reglează trigliceridele. Este importantă pentru a hrăni pielea, luptând împotriva afecţiunilor de piele precum dermatoza şi acnea. Este, de asemenea, eficace în atenuarea semnelor lăsate de vârstă datorită nivelului ridicat de antioxidanţi. Se spune că merele favorizează concentrarea şi activitatea cerebrală, combătând durerea de cap şi migrena.
Dacă v-aţi hotărât să încercaţi, este extrem de important să aveţi voinţă şi abia apoi veţi putea trage concluzii de care să ţineţi cont pe viitor.
Dieta cu mere. Opinii contra dietei
Sunt experţi ce sfătuiesc să se evite dieta cu mere, pentru că acest fruct deşi conţine nutrienţi, nu poate acoperi toate necesităţile organismului nostru. Se consideră că nu conţine proteine şi de aceea nu ajută la construirea masei musculare, greutatea pierdută aparţine acestei mase şi este recuperată uşor la terminarea dietei. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, că vedem abdomenul mai retras, dar când terminăm dieta vom recupera kilogramele cu mare uşurinţă.
În orice caz, dacă doriţi să începeţi această dietă, este recomandat să cereţi înainte sfatul medicului.
Există situaţii în care dieta nu este eficientă existând persoane ce nu pierd în greutate în timpul acesteia. Este o dietă foarte monotonă, ce poate crea o mare axietate şi vă poate împinge să simţiţi acut nevoia de a mânca alte alimente.
Relaţia dintre alimentaţie şi sănătate
Îngrijirea corpului şi a sănătăţii, aduce frumuseţe şi încredere în sine, relaţia dintre alimentaţie şi sănătate fiind subiect de reflecţie încă din antichitate.
Hippocrate spunea:„ Fie ca alimentul să fie medicamentul tău ”, iar Edgar Cayce susţinea că: „ Ceea ce gândim şi ceea ce mâncăm, în combinaţie, determină ceea ce suntem, atât fizic cât şi mental ”.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.