Cele mai bune fructe pentru masa musculară
alte articole
Dieta influenţează direct performanţa. Dacă ne referim la un atlet sau la o persoană care frecventează regulat sala de fitness. Nevoile nutriţionale pentru o persoană care îşi doreşte creşterea masei musculare nu sunt cu mult mai diferite decât ale unei persoane mai puţin active. Cele din prima categorie au nevoie de un aport un pic mai ridicat de proteine, vitamine, minerale şi cam aceeaşi cantitate de grăsime. Persoanele dedicate fitness-ului sau culturismului nu sunt adepte ale consumului de fructe, considerând că acestea nu pot ajuta direct la dezvoltarea muşchilor şi diminuarea grăsimilor.
Cu toate acestea, celor care fac exerciţii fizice le recomandăm diverse fructe pentru consum.
Cele mai bune fructe pentru masa musculară
Grapefruit – cei care au consumat o jumătate de grapefruit la fiecare masă sau au băut 250 ml de suc de grapefruit de 3 ori pe săptămână au pierdut 1,5 kg în 12 săptămâni fără a ţine dietă.
Acesta conţine fibre, care vor susţine absorbţia altor nutrienţi. Conţinutul de vitamina C va combate stresul la care este supus organismul din cauza antrenamentelor dure, reduce colesterolul, reduce rezistenţa la insulină.
Portocalele reprezintă o gustare grozavă înaintea antrenamentului datorită efectului vitaminei C care ajută la protejarea oxidului nitric împotriva descompunerii ce ar putea fi produse de radicalii liberi. Puteţi consuma o portocală şi după antrenament tot datorită efectului său antioxidant.
Cu aproximativ o oră înainte de antrenamente pot fi consumate fructe precum pere, mere, struguri sau căpşuni.
Merele conţin polifenoli, ceea ce ajută la îmbunătăţirea forţei şi a rezistenţei musculare, dar susţin şi slăbirea.
Cireşele – Se recomandă după antrenament pentru a reduce inflamaţia şi pentru a îmbunătăţi recuperarea. Efectul lor miraculos este dat de antocianinele pe care le regăsiţi şi în coacăzele negre, afine, zmeură, mure, varză roşie, coaja vinetelor.
Pepenele galben – Acest pepene bogat în citrulină susţine funcţionarea optimă a circulaţiei şi a transportului de nutrienţi, iar citrulin va fi transformată în arginină şi oxid nitric. Conţine carbohidraţi cu absorbţie rapidă şi este ideal să îl consumaţi dimineaţa sau după antrenament.
Ananasul – Datorită conţinutului de bromelaină, o mixtură de enzime ce susţin descompunerea proteinelor, susţine absorbţia acestora şi are efect antiinflamator, ceaa ce susţine printre altele şi recuperarea musculară şi vindecarea. Prin conţinutul ridicat de mangan şi tiamină ananasul susţine menţinerea organismului plin de energie şi ajută la dezvoltarea oaselor şi a ţesutului conjunctiv.
Înainte de antrenament mai este recomandat şi consumul unei felii de pepene roşu sau, la alegere, banană. Acestea pot oferi glucoza necesară pentru debutul zilei.
Sucurile naturale de fructe recomandate în timpul zilei sunt în special cele de portocale, cireşe, mere sau cele care conţin pepene. Acestea oferă suficiente calorii şi fructoză.
Cele mai bune fructe pentru masa musculară. Avocado
Nu în ultimul rând din lista fructelor pentru masa musculară vom aminti de avocado.
Densitatea nutritivă crescută a fructului face din el ingredientul ideal pentru culturiştii care menţin o dietă strict monitorizată. Conţine de două ori mai multe calorii pe gram decât proteine şi carbohidraţi, ceea ce vă va permite să vă atingeţi mai uşor necesarul caloric. Organismul creează hormoni şi alte molecule esenţiale pentru semnalarea dezvoltării musculare şi pentru menţinerea unei sănătăţi totale prin grăsimi. Avocado conţine niveluri crescute de grăsimi mononesaturate care previn redistribuirea grăsimii pe abdomen. Asta înseamnă că veţi putea lua în masă fără să vă faceţi griji că veţi deveni pufos.
Avocado vă oferă cantităţi considerabile de fibre fără a vă umfla. Jumătate de avocado are 160 de calorii, 15 grame de grăsimi nesaturate şi numai 2 grame de grăsimi saturate.
Astfel valorile nutritive ale fructelor consumate înainte şi după antrenament vor fi direcţionate către muşchii solicitaţi şi astfel va creşte rezistenţa fizică cât şi masa musculară.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.