Creatoare de modă din Milano: Shen Yun "emoţie la toate nivelurile"

Să vezi de două ori spectacolul Shen Yun este fantastic. Iar pentru cei care se reîntorc la teatru, pentru a revedea cel mai minunat spectacol de dans clasic chinez din lume, este întotdeauna ca şi cum ar fi prima dată, căci, în fiecare an, Shen Yun îşi schimbă complet programul aducând în faţa audienţei programe complet noi de dansuri, muzică şi poveşti.
Azzurra Itri şi Riccardo Colombo, respectiv CEO şi director general al Fashion One Soul, au văzut Shen Yun la Teatro degli Arcimboldi, Milano, 21 martie 2015 (Prin amabilitatea NTD)
Epoch Times
22.03.2015

Să vezi a doua oară spectacolul Shen Yun este fantastic. Pentru cei care vin la teatru pentru a revedea cel mai minunat spectacol de dans clasic chinez din lume, este întotdeauna ca şi cum l-ar vedea prima dată, deoarece în fiecare an Shen Yun îşi schimbă conţinutul reprezentanţiilor aducând în faţa audienţei programe complet noi de dansuri, muzică şi poveşti.

Azzurra Itri, creatoare de modă şi CEO al companiei "One Soul" afirmă entuziasmată: "Pentru noi este al doilea an în care am ajuns să vedem Shen Yun aici în Milano şi vă mărturisesc că aşteptările mele au fost foarte mari şi am fost pe deplin mulţumită, deoarece spectacolul a fost uimitor".

După spectacolul de anul trecut, Azzurra Itri a decis să devină partener cu Shen Yun, recunoscând că spectacolul are o valoare inegalabilă. "Cred că este într-adevăr o experienţă unică, ce merită trăită în fiecare an", continuă Itri.

De aceeaşi părere a fost şi Riccardo Colombo, directorul general al "One Soul": "Anul trecut am fost aici, ne-a plăcut tot spectacolul şi am decis să vizionăm şi spectacolul din acest an, şi ne-am adus, de asemenea, prietenii şi familia, pentru că este un spectacol care trebuie să fie văzut cu cei pe care îi iubeşti".

Inspiraţie

Shen Yun prezintă un univers de inspiraţie pentru spectatori.

"Modul în care dansatorii reuşesc să se joace cu mătasea, culorile şi mişcările lor, creând o adevărată magie, e uimitor", exclamă Azzurra Itri.

Cultura chineză tradiţională autentică se oglindeşte în fiecare costum şi dans din spectacol, şi reconstituie istoria dinastiilor imperiale, care au condus cei 5.000 de ani de civilizaţie ai Regatului Mijlociu.

"Este de fiecare dată o mare sursă de inspiraţie, deoarece toată cultura orientală, cea chineză în special, are capacitatea de a combina culorile şi fluiditatea ţesăturilor într-o manieră inovatoare pentru noi, occidentalii, extrem de nouă, rezultatul fiind cu siguranţă un fruct al inspiraţiei."

Phoenicşii Paradisului de Safir, dansul care a mişcat şi a inspirat-o pe Itri, prezintă privitorului un "peisaj celest de nori", aşa cum descrie broşura prezentată publicului, "unde zânele phoenicşi îmbrăcate cu fuste azurii şi pelerine fluturând, îşi iau zborul precum zeiţele veşnice ale unui cer fără margini".

În Shen Yun totul este studiat în detaliu: muzica, costumele, dansurile şi scenografia, care implică emoţional şi învăluie fizic privitorul într-o călătorie suavă şi liniştitoare. La fel şi în "Graţia mânecilor", dansul preferat de Riccardo Colombo, unde "frumoasele fecioare se mişcă în paşi delicaţi, iar mânecile lor de mătase plutesc în aer cu mişcări eterice".

Spiritualitate

Cultura antică chineză readusă la viaţă de către Shen Yun Performing Arts prezintă spectatorului legătura dintre om şi divin, precum şi respectul şi credinţa omului faţă de Cer.

"Faţeta spirituală" este aspectul care a afectat-o cel mai mult pe Itri: "Sunt emoţionată şi mişcată de faptul că această companie cu artişti atât de buni reuşeste atât de bine să aducă nu numai frumuseţea spectacolului dar, de asemenea, şi un conţinut profund de înălţare spirituală personală, iar pentru asta merită într-adevăr felicitări".

"Trebuie să-l vedeţi, absolut trebuie să-l vedeţi - conclude Colombo - nu există cuvinte pentru a reda până la ce înălţime se poate ridica acest spectacol, aşadar, absolut trebuie să-l vedeţi. "

Relatările de la faţa locului au fost consemnate de NTD Television.

Cea mai renumită companie de dans chinez clasic, Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, are patru companii care efectuează turnee în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org.

Epoch Times consideră Shen Yun Performing Arts evenimentul cultural cel mai important al timpului nostru. Am relatat cu mândrie despre reacţiile publicului încă de la începuturile Shen Yun în 2006.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Articolul în italiană: Stilista a Milano: Shen Yun «un'emozione su tutti i piani»
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor