De ce este bine să beţi apă caldă

De ce este bine să beţi apă caldă (Facebook)
A. D.
25.06.2015

Consumul de apă caldă este un obicei frecvent în ţările asiatice, unde localnicii cunosc foarte bine beneficiile pe care organismul le are în urma acestei deprinderi, iar unii dintre ei nici nu concep să bea apă rece cu gheaţă. Apa caldă nu este tocmai printre preferinţele românilor, mai ales în sezonul cald, când apa sau alte lichide se consumă, de regulă, foarte reci, de la frigider.

Dieta cu apă caldă presupune să bem zilnic un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului, cu înghiţituri mici, timp de o săptămână, dimineaţa la trezire, pe stomacul gol.

Pentru a-i da un gust mai bun, se poate adăuga o felie de lămâie. Apoi, se va consuma câte un pahar cu apă caldă înainte şi după micul dejun. Spre deosebire de apa rece, care duce la acumularea de grăsime în intestine, apa caldă stimulează digestia şi ajută la eliminarea grăsimilor şi toxinelor acumulate în organism, prevenind tulburările de tranzit şi crampele abdominale.

De ce este bine să beţi apă caldă. Când este bine să beţi apă caldă

Dimineaţa: un pahar cu apă caldă pe stomacul gol va curăţa intestinele, va stimula sistemul digestiv şi alte glande şi va pregăti organismul pentru prima masa a zilei, micul dejun. Este benefic pentru persoanele cu probleme urinare, stimulând activitatea rinichilor, ajutând la îndepărtarea excesului de acid gastric şi a toxinelor.

În timpul mesei şi după: mulţi specialişti recomandă înghiţituri mici de apă caldă sau ceai în timpul mesei; acest lucru ajutând la o digestie mai bună cât şi la diminuarea senzaţiei de foame. Deci veţi mânca mai puţin.

Un pahar de apă caldă după masă va creşte metabolismul şi va "clăti" mâncarea digerată. Este benefică pentru persoanele care obişnuiesc să mănânce gras, deoarece contribuie la spălarea alimentelor grele şi la accelerarea procesului de digestie, stimulând glandele digestive.

Înainte de culcare: dacă veţi bea un pahar cu apă caldă înainte de culcare, veţi ajuta organismul să se rehidrateze, să îşi înlocuiască lichidele pierdute în timpul activităţii de peste zi. Creşte viteza metabolismului şi contribuie la digestia cinei. De asemenea, va permite corpului să îşi recapete electroliţii pierduţi şi mineralele. Electroliţii sunt substanţele responsabile de funcţionarea normală a organismului. Apa caldă relaxează corpul şi ajută la detoxifierea din timpul somnului. Vă veţi trezi revitalizat(ă) şi înviorat(ă). Este perfect pentru cei care resimt o stare de foame în timpul nopţii, astfel apa caldă vă va ajuta să scăpaţi de obiceiul mâncatului la ore târzii.

De ce este bine să beţi apă caldă. Elimină constipaţia şi ajută la slăbit

Această tulburare digestivă apare de obicei din cauza lipsei de apă din organism. Dacă veţi bea apă caldă dimineaţa veţi stimula mişcările intestinale, ajutând astfel la eliminarea normală şi uşoară a resturilor alimentare.

Totodată apa caldă stimulează metabolismul, care va arde mai multe calorii şi astfel veţi putea slăbi mai uşor. De asemenea, consumul de apă caldă ajută funcţia renală şi tractul gastro-intestinal. În acest caz, pentru completarea dietei, este ideală asocierea apei calde cu o lămâie stoarsă în pahar. Pe lângă dizolvarea ţesutului adipos, fibrele din lămâie vor controla şi senzaţia de foame.

Dacă doriţi să mai slăbiţi, înlocuiţi băuturile acidulate şi sucurile naturale din comerţ cu apă plată la temperatura camerei, cu lămâie. Motivul: conţine zero calorii!

De ce este bine să beţi apă caldă. Ajută la digestie.

Apa caldă pe stomacul gol va stimula digestia şi astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism. În schimb, apa rece sau cu gheaţă va duce la acumularea de grăsime în intestine şi va elimina mineralele benefice din apă, mai ales dacă este băută imediat înainte sau după masă.

De ce este bine să beţi apă caldă. Detoxifiază organismul

„O ceaşcă de apă caldă cu lămâie de dimineaţa, ajunge direct în intestine şi curăţă mucusul rămas pe pereţii acestora de cu o zi în urmă”, spune autoarea celebrei cărţi You Are What You Eat, dr. Gillian McKeith. Mai mult decât atât, sucul de lămâie este diuretic, iar toxinele sunt eliminate mult mai eficient. Acidul citric din lămâie ajută la o mai bună funcţionare a enzimelor care stimulează ficatul şi ajută la detoxifiere.

De ce este bine să beţi apă caldă. Apa caldă îndepărtează răceala

Foarte mulţi medici sunt de părere că efectele consumului de apă caldă sunt asemănătoare cu cele ale saunei. Prin urmare, apa caldă, prin încălzirea organismului, grăbeşte îndepărtarea gripei şi a răcelii, cu atât mai mult cu cât este urmat în paralel şi de un tratament medicamentos.

De ce este bine să beţi apă caldă. Apa caldă vă ajuta să scăpaţi de căldură

Locuitorii ţărilor arabe consumă în principal doar lichide fierbinţi, deşi temperatura de afară depăşeşte de cele mai multe ori de 40˚C. Explicaţia este una destul de simplă: apa caldă, odată ajunsă în organism, încălzeşte corpul, lucru care îl ajută să perceapă temperatura de afară ca fiind mult mai scăzută.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor