Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare. 10 plante minune pentru un apetit sănătos

Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare
Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare (Facebook)

Mama-natură are în imensa ei grădină nu numai plante cu efect terapeutic, ci şi plante care sub formă de ceai sau alte preparate, inhibă pofta excesivă de mâncare sau pofta de dulce care, de regulă, se declanşează pe fond de stres sau oboseală. Astfel că atunci când dieta de slăbire este tot mai greu de respectat, unele plante medicinale pot fi soluţia. Luate în asociere cu dieta recomandată de nutriţionist, ceaiurile care inhibă pofta de mâncare pot asigura succesul programului de slăbit.

Specialiştii susţin că o cură de slăbire este mai eficientă dacă în paralel se administrează infuzii din anumite plante, unele cu rol în inhibarea poftei de mâncare, altele cu rol de ardere a grăsimilor şi stimulare a metabolismului.

1. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul de cătină

Cătina este o plantă minune, foarte bogată în substanţe nutritive. Ea conţine de două ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de zece ori mai multă în comparaţie cu citricele, fapt ce ajută la creşterea imunităţii. Puţine persoane ştiu însă că, planta care tratează o varietate de afecţiuni, are remarcabile proprietăţi antiinflamatorii şi inhibă pofta de mâncare, fiind recomandată în dietele de slăbit.

2. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul de mentă

Contrar celor ştiute din popor, menta nu constipă, ci reglează tranzitul intestinal. În plus, ceaiul de mentă are calitatea de a tăia pofta de dulce, cea apărută pe fond de stres sau oboseală. Din acest ceai se pot bea două - trei căni pe zi. În cazul persoanelor supraponderale, ceaiul de mentă reduce considerabil pofta de mâncare, favorizând slăbirea. Infuzia se bea cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală.

Chiar şi după o masă copioasă, în loc să beţi un păhărel de alcool, beţi un ceai de mentă. Licoarea aromată de mentă este mai sănătoasă şi mult mai săracă în calorii, decât lichiorul sau orice tărie.

3. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul de anghinare

Anghinarea intensifică arderile. Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv.

4. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare - Ceaiul Oolong

Un studiu efectuat în China a demonstrat că o cură cu ceai Oolong (numit şi Wulong sau ceai bleu-verde) de 6 săptămâni, 3 căni pe zi, ajută la scăderea în greutate prin arderea grăsimilor din organism. Deosebit de apreciat de chinezii bogaţi, acest ceai intensifică arderile metabolice, deoarece conţine polifenol, un ingredient natural folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea obezităţii.

În afară de meritul său de a inhiba absorbţia de grăsimi, ceaiul Oolong taie pofta de mâncare şi are un efect energizant, deşi conţine mai puţină cofeină decât ceaiurile verzi şi albe. Rolul său stimulativ se explică prin faptul că substanţele pe care le furnizează transformă grăsimile din corp în energie suplimentară.

5. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare - Ceaiul ginseng

Ceaiul ginseng este folosit de secole întregi în ţările asiatice pentru efectul său energizant şi curativ în oboseala cronică, astfel reducând şi apetitul. Aceeaşi plantă este recunoscută pentru stimularea puternică exercitată asupra metabolismului, crescând totodată rezistenţa fizică la efortul susţinut. Ginsengul este amestecat deseori cu ceaiul verde, atunci când se doreşte accentuarea proprietăţilor sale de ardere a grăsimilor.

6. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare - Ceaiul de chimen

Ceaiul de chimen stimulează digestia şi previne balonarea, dar are şi marea calitate de a regla pofta de mâncare. Se recomandă mai ales atunci când regimul alimentar pe care vi l-aţi propus să-l urmaţi ar putea afecta tranzitul intestinal.

7. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare - ceaiul de cimbru sau de cimbrişor

Este recomandat mai ales în caz de răceală, împotriva tusei şi durerilor din gât sau sub formă de inhalaţii în caz de sinuzită, dar are şi marea calitate de a stopa senzaţia de foame şi asta datorită calităţilor sale energizante.

8. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul de valeriană

Valeriana, planta medicinală cu efect calmant, despre care se spune că ar fi cea mai consumată din lume, taie pofta de mâncare apărută mai ales pe fond de stres.

9. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul din frunze de afin

Este excelent atât ca adjuvant în slăbire, cât şi ca supliment în cazul persoanelor ce suferă de diabet, fiind cunoscut şi sub numele de „insulina vegetală”. Acesta reglează tranzitul intestinal şi ajută la eliminarea excesului de zaharuri din sânge, de aceea este recomandat în mod special persoanelor cărora le place să consume multe dulciuri, dar şi celor care au frecvent balonări.

10. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare – Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este laxativ şi vă ajuta să transpiraţi, eliminând astfel toxinele din organism, atât prin efectul sudorific, cât şi prin stimularea digestiei. Băută timp de mai multe săptămâni, această infuzie naturală vă va face să mâncaţi mai puţin, întrucât inhibă apetitul.

Veţi găsi în toate magazinele de tip plafar sortimentele de ceaiuri care inhibă pofta de mâncare. Le puteţi consuma în fiecare zi alături de o dietă sănătoasă, ştiind că vă vor ajuta să vă menţineţi în formă, fără să vă pună în pericol sănătatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.