Europarlamentar PNL: O mascaradă. Înţeleg că Şoşoacă a acceptat şi ea invitaţia lui Ciolacu

Diana Şoşoacă la Bruxelles
Ana Ion
30.06.2024

Deputatul european (PNL) Vlad Nistor a ironizat, la postul B1 TV, decizia premierului Marcel Ciolacu de convocare de consultări cu partidele parlamentare pentru a tranşa problema datei alegerilor, în contextul în care nu s-a înţeles cu liberalii (care s-au răzgândit şi nu mai vor în septembrie, aşa cum conveniseră cu pesediştii, ci vor la termen în noiembrie).

"Domnul premier joacă rolul preşedintelui aici. Ar trebui să se gândească mai bine şi să constate că încă nu e preşedinte, apropo de consultări. Inclusiv chestia cu ţopăiala… vă mai aduceţi aminte că a folosit-o şi Klaus Iohannis când vorbea de ţopăiala fiscală. Cu siguranţă (a fost intenţionat). Dar e ceva care mi se pare şi mai interesant: pe cine a convocat Guvernul, că înţeleg că Guvernul organizează, care nu e o autoritate neutră, cum e preşedintele sau cum spune Constituţia că e preşedintele, ci e expresia unui grup de partide care formează acel guvern.

Deci la dezbatere sunt premierul, cu doi viceprim-miniştri şi în faţa lor se vor afla, pe rând, liderii unor partide parlamentare, un parlamentar, dna Diana Şoşoacă – care din câte ştiu n-are grup parlamentar, dar înţeleg că a acceptat invitaţia – niciun reprezentant al PNL, iar dl Ludovic Orban a spus că n-are timp acum, poate mai încolo.

Colegii meu mi-au explicat că ideea e că e vorba de coaliţie care invită celelalte partide, dar dacă era vorba de coaliţie, după mintea mea, că nu am instructaj de la partid, trebuia ca acolo să se afle cei doi lideri ai celor două partide care asigură majoritatea Guvernului, nu premierul cu doi vice prim-miniştri, din care unul, săracul de el, e între ei doi, că al doilea e numărul 2 sau 3 din acelaşi PSD.

Toată povestea e o mascaradă care să-i asigure… că în afară de dl Simion, care înţeleg că nu e convins că soluţia septembrie nu e bună, toate celelalte partide sau cele mai multe dintre ele şi-au exprimat clar punctul de vedere”, a declarat europarlamentarul PNL Vlad Nistor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor