Două submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră au exersat lansări de torpile cu rachete de antrenament

Submarinele ruse Kolpino şi Stary Oskol au exersat lansări de torpile din poziţia scufundată în timpul unor exerciţii în Marea Neagră (Youtube - captură ecran)
D.B.
20.03.2023

Submarinele diesel-electrice Kolpino şi Stari Oskol, aparţinând Flotei ruse din Marea Neagră din Proiectul 636.3 (denumirea de raportare NATO: Improved Kilo-II), au exersat lansări de torpile din poziţia scufundată în cadrul unor exerciţii în Marea Neagră, a anunţat luni biroul de presă al Flotei, potrivit agentiei TASS.

"Echipajele submarinelor au făcut faţă cu succes obiectivelor indicate şi au efectuat lansări de torpile din poziţia scufundată împotriva unei ţinte maritime simulate de una dintre navele Flotei la distanţa de siguranţă permisă", a declarat biroul de presă într-un comunicat.

Submarinele s-au deplasat către zona de antrenament stabilită, au efectuat un set de exerciţii pregătitoare şi s-au scufundat la adâncimea desemnată pentru a efectua antrenamentul de tragere. La finalul exerciţiilor, toate torpilele au fost recuperate din apă.

"Eficienţa echipajelor submarinelor Flotei Mării Negre în utilizarea armelor torpilă va fi evaluată după ce vor fi primite datele cu privire lansarea torpilei la ţintă în condiţii de laborator", a menţionat biroul de presă.

Sursa citată afirmă că tragerile cu torpile reprezintă un element obligatoriu în pregătirea de luptă a echipajelor submarinelor şi se desfăşoară în conformitate cu planurile stabilite.

Submarinele din Proiectul 636.3 au o lungime de 74 de metri şi un deplasament de peste 3.900 de tone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor