Deputat AUR face circ la TV: Lasconi a făcut o privată la Deva într-o patiserie, a terminat cu nota 5 pe linie / Replica USR

Elena Lasconi (Facebook)
Andrei Pricopie
15.09.2024

Deputatul AUR Antonio Andruşceac a lansat una atac dur, într-o emisiune Digi24, la adresa candidatei USR la prezidenţiale, Elena Lasconi, pe tema notelor sale de la facultate. Replica reprezentantei USR Cristina Prună nu s-a lăsat mult aşteptată. Din scandal nu puteau lipsi nici social-democraţii, Oana Florea venind cu o remarcă acidă pentru userişti.

Antonio Andruşceac (AUR): Aici e o strategie electorală a staff-ului lui Geoană, unde nu sunt băieţi proşti, e clar, care îl poziţionează într-o zonă şi îl învaţă să spună că ar vrea sau că se teme să fie în finală fix cu acea persoană pe care ar învinge-o cel mai uşor, adică pe Lasconi. Aici e o strategie de campanie străvezie pentru ăştia care au mai făcut campanie şi ştim. Adică imaginaţi-vă că el e pus în dificultate de o doamnă care a terminat cu nota 5 pe linie. Păi asta ne spune ceva şi despre capacitatea de aventură de a combate pe cineva care a făcut o privată la Deva într-o patiserie.

Cristina Prună (USR): Este vorba de o doamnă care are 25 de ani de experienţă în privat la o mare televiziune la care se uită foarte mulţi români, care a demonstrat în viaţa ei că poate să aibă succes în acel domeniu şi care, în plus, a făcut performanţă la Câmpulung, a fost revalidată cu 70% dintre voturile câmpulungenilor şi are şi majoritate în Consiliul Local. Adică aveţi şi experienţa în privat.

Antonio Andruşceac: O minciună s-a dat pe ecran mai devreme când era poza doamnei Lasconi. A luat licenţa în managementul turismului cu 9,20 la ASE. Nu, dragi USR-işti! Acolo a stat în bancă, ca să dea licenţa. Deci în acea clădire. Nu poţi să zici că ai făcut ASE-ul. Nu adică ai făcut ASE-ul când tu te duci să dai examene pentru facultatea ta care nu e acreditată.

Dumitru Borţun (preşedintele Mişcării "România Renaşte", care îl susţine pe Mircea Geoană): Vă spun eu, ca universitar. Deci universităţile care încă nu au primit acreditarea definitivă nu au dreptul să organizeze examene de licenţă. Şi atunci absolvenţii acestor universităţi pot să se înscrie şi să se ducă în urma unei convenţii între instituţii la alte instituţii. De data asta, Universitatea Ecologică filiala din Deva i-a trimis pe absolvenţi la ASE Bucureşti.

Pe licenţă scrie Universitatea Ecologică, atât, eventual filiala din Deva, nu ştiu dacă se scrie filiala pe diplomă. Dar licenţa poate să o spună oricând că a luat-o la ASE. Pentru că se dă cu profesori de la ASE, nu se dă cu profesori de la Deva. Deci licenţa a luat-o la ASE Bucureşti, dar facultatea a făcut-o la Deva. Ce mă deranjează pe mine e că nu a spus de la început, că nu recunoaşte.

Cristina Prună: Dacă vă uitaţi într-un interviu pe care l-a dat revista Femeia, chiar în luna august, a spus fix acelaşi lucru. Că, în momentul la 18 ani, atunci când s-a căsătorit şi a avut şi un copil, şi-a dorit foarte mult să meargă la facultate. Şi a dorit să meargă la facultate la ASE. Ceea ce a făcut este că în Deva s-a înscris la facultate, cu examene. Erau patru pe loc, şi a intrat la facultate acolo. A crescut un copil şi a muncit în acelaşi timp la PRO TV Deva, după care s-a transferat la Bucureşti cu serviciul şi a dat această licenţă la ASE Bucureşti. Dacă nu le place că o tânără poate să facă lucrurile acestea în paralel: să fie şi mamă, să şi muncească, şi totuşi să obţină şi o diplomă de licenţă. Asta înseamnă de fapt.

Oana Florea (PSD): Problema a fost ipocrizia cu care a judecat studiile lui Marcel Ciolacu... că îi judeci pe alţii cu o altă măsură decât te judeci pe tine.

Jurnalistă: Noi vorbim în acest moment de nişte candidaţi la alegerile prezidenţiale şi oamenii ăştia vor să fie preşedintele României. Nu sunt nişte oameni de pe stradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor