De ce Chinei îi este mai bine fără Partidul Comunist Chinez

Poporul chinez a recunoscut cât de corupţi şi degeneraţi au devenit oficialii Partidului Comunist Chinez (PCC) şi, prin urmare, a putut vedea prin aceasta prăbuşirea inevitabilă a PCC.
Fara Partidul Comunist Chinez! PCC nu este China! (Dana Betlevy / Epoch Times)
Li Meilian
02.04.2012

În timpul incidentelor legate de Wang Lijun şi Bo Xilai, au ieşit la suprafaţă multe fapte, iar chinezii de rând au putut vedea cât de nemilos a fost Bo în timpul campaniilor sale “cântând roşul şi lovind negrul”. Bo şi Wang au fost de asemenea deosebit de cruzi în persecutarea practicanţilor Falun Gong, prin recoltarea de organe pe viu.

Poporul chinez a recunoscut cât de corupţi şi degeneraţi au devenit oficialii Partidului Comunist Chinez (PCC) şi, prin urmare, a putut vedea prăbuşirea inevitabilă a PCC.

În timp ce oamenii se bucură de acest gând, ei şi-ar putea pune, de asemenea, această întrebare: Fără PCC, China va deveni haotică?

Pentru a răspunde acestei întrebări, trebuie să clarificăm două lucruri.

Înainte de toate, chinezii nu doresc să aibă de a face cu turbulenţe, numai dacă sunt forţaţi.

China are o istorie de 5.000 de ani, înainte ca PCC să preia controlul asupra sa. În cultura lor tradiţională, chinezii puneau preţ pe principii morale înalte precum toleranţa şi onestitatea. Această moştenire culturală a fost adânc înrădăcinată în comportamentul de zi cu zi al chinezilor şi a curs prin sângele lor timp de mii de ani.

Chinezii sunt cetăţeni harnici, care respectă legea. Ei nu se vor angaja în revolte publice pe scară largă, cu excepţia cazului în care este o chestiune de supravieţuire ce le este impusă de către oficiali.

De exemplu, atunci când oficialii au luat terenurile agricole de la oameni în satul Wukan şi reprezentanţii sătenilor au fost ucişi, abia după aceea a fost declanşat un protest paşnic.

În plus, chinezi fiind modeşti, iubesc pacea, şi vor îndura cât pot. Dar, chiar dacă nu pot merge mai departe, ei nu vor riposta. Mai degrabă şi-ar face rău lor înşişi, precum sătenii care şi-au dat foc în timp ce stăteau pe casele lor care urmau să fie curând demolate, în scopul de a lupta pentru drepturile lor. Dar aceste acte tragice, nu au atras sub nicio formă mila oficialilor precum Zhou Yongkang şi alţii ca el.

În al doilea rând, care este în prezent cu adevărat cauza tulburărilor sociale din China?

Răspunsul este PCC. Şi de ce am spune asta? Examinând istoria PCC, putem vedea clar că oriunde există PCC, oamenii sunt chinuiţi.

Din 1949, PCC a iniţiat mai multe evenimente şocante, care se află în spatele neliniştilor sociale continue din întreaga China de azi. De la “Marele Salt Înainte” din 1958, care a fost un plan de a transforma China într-o societate comunistă modernă, ​​până la persecuţia actuală împotriva Falun Gong, au avut loc 80 de milioane de decese nenaturale în timp de pace, ceea ce reprezintă mai mult decât totalul victimelor provocate de cele două războaie mondiale.

Nu ai spune atunci că PCC este motivul real din spatele neliniştilor sociale din China de astăzi?

Fundamentul teoretic al PCC este neliniştea. Despre lupta de clasă nu se vorbeşte doar o dată pe an, ci în fiecare lună şi în fiecare zi. Mao Zedong a propus ca o revoluţie politică să aibă loc la fiecare şapte-opt ani, omorând o mulţime de oameni. Este nevoie de acţiunile violente ale unei clase pentru a răsturna o altă clasă.

PCC a ajuns la putere bazându-se pe ţeava puştilor sale, distrugând astfel 5.000 de ani de cultură tradiţională. Stăpânirea sa de dictatură extremă nu este legitimă şi este nepopulară printre oameni. Deci, PCC este permanent îngrijorat că va fi răsturnat de la putere, fie din interior, fie din exterior.

În societatea internaţională de astăzi, există câteva exemple pe care China le-ar putea urma. Oamenii din fosta Europa de Est şi din Uniunea Sovietică duc o viaţă mai bună după ce au abandonat Partidul Comunist. Există puţine frământări.

Deci, dupa cum pare, China nu va deveni haotică fără PCC. Din contră, va exista stabilitate socială, iar oamenii vor trăi o viaţă prosperă şi fericită.

Fără PCC - cel care a generat neliniştea şi sistemul autocratic în China -, chinezii pot avea de fapt o viaţă liniştită şi se pot bucura de o societate democratică. De ce ar mai exista nelinişti în China?

Li Meilian scrie despre politica chineză pentru ediţia în limba chineză a The Epoch Times.


Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor