Ciolacu a numit-o pe Corina Creţu la conducerea AMEPIP, mega-agenţia care controlează companiile de stat

Corina Creţu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.10.2024

Fostul europarlamentar şi comisar european Corina Creţu a fost numită marţi preşedinte interimar la AMEPIP, super-agenţia care va controla companiile de stat, printr-o decizie semnată de premierul Marcel Ciolacu şi publicată în Monitorul Oficial, relatează HotNews.

Corina Creţu va conduce agenţia până când Guvernul va finaliza procedura de selecţie a noilor şefi, procedură fără de care România riscă să piardă o parte din banii din PNRR.

Decizia privind numirea Corinei Creţu în funcţia de preşedinte interimar al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Pentru aceasta, actualul preşedinte interimar al AMEPIP, Ciprian Cătălin Hojda, a fost eliberat din funcţie, fiind numit pe poziţia de vicepreşedinte interimar al AMEPIP, tot până la finalizarea procedurii de selecţie competitivă a noii conduceri a acestei agenţii.

Reamintim că unul dintre cele şase jaloane pe care România nu le-a îndeplinit corespunzător pentru a primi cea de-a treia cerere de plată în valoare de două miliarde euro din PNRR vizează problemele legate de procedura de selecţie la AMEPIP, care funcţionează în subordinea Guvernului.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor