"Ce-l sfătuiţi pe şeful de partid Simion?" - Becali a luat foc: Eu n-am şef decât pe Hristos / Dialog IREAL

Gigi Becali şi George Simion
Andrei Pricopie
22.10.2024

Afaceristul Gigi Becali, care va deveni parlamentar AUR după alegeri, a avut o reacţie inedită când a fost întrebat, la RTV, ce sfaturi îi dă, în lumina cursei pentru Cotroceni, şefului său de partid, George Simion.

Realizator TV: Ce îi sfătuiţi, domnule Becali, pe colegul dumneavoastră, pe şeful de partid, pe domnul George Simion? Că lupta e grea, totuşi, pentru Cotroceni, aveţi şi experienţă politică, şi de viaţă...

Gigi Becali: El mi-a spus: „Nea Gigi, să nu mă opreşti”, când am vorbit într-o zi, acum vreo două luni. Am rugăminte, când m-am hotărât, şi mi-a zis: „Gigi, nu vreau să cumva să mă opreşti în anumite acţiuni”. Adică, el, din bun-simţ, a zis: eşti mai în vârstă, nu vreau... şi eu i-am spus în felul următor: în primul rând, e partidul lui, cine crede că poate să facă tot felul de puciuri, nu o să poată. De ce? El l-a creat, e puterea lui, şi eu i-am spus aşa: dacă îmi vei cere sfat, îţi voi da, dar ca să mă implic, să-ţi zic, nu fă aia, sau fă aia, aia e treaba lui. Eu nu mă bag în munca omului, că asta e munca lui de ani de zile, a făcut-o el. Eu am venit să-l ajut.

Ca şef, nu e şef. Că eu nu o să am şef decât pe Hristos, atât. Eu am venit să-l ajut, deci nu poate să-mi fie mie şef cineva pe care vreau să-l ajut şi pentru care garantez. Iar ca şef nu o să-l accept niciodată.

Păi înainte a venit ăsta, Târziu, atunci, la început, nici nu ştiam de ei. Şi a venit: „Băi, nea Gigi, hai vino la noi”, a venit la mine la palat, „că te punem vicepreşedinte”. Şi i-am zis: „Du-te, bă, de-aici, mă pui tu pe mine vicepreşedinte? Păi eu sunt preşedinte toată viaţa mea”.

Acum am venit să-l ajut. Deci nu poate să fie, adică nu pot să spun acum... să nu se supere, dar nu pot să spun că e George şeful meu. Nu poate să fie. El e preşedintele partidului, eu am venit să-l ajut, împreună să facem nişte lucruri. Dar şef, nu.

Pentru că vreau să spun ceva. Eu, dacă va fi ceva şi în Parlamentul României, dacă e în favoarea ţării, eu votez. Eu nu ţin cont de de-astea, de interese de partid. Eu ţin cont de interesul ţării. Şi asta el ştie.

George Simion: Şi de asta ducem oameni valoroşi şi oameni care iubesc ţara în viitorul Parlament. Este timpul pentru oameni valoroşi, pentru profesionişti, care să fie în Parlamentul României, nu numai şpăgari. Asta a fost.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor