Ciolacu îl umileşte pe Iohannis după ce PSD a decis să nu sprijine legea cu dedicaţie pentru preşedinte

Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
23.09.2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a ironizat pe liberali după ce conducerea partidului a decis să nu susţină proiectul legislativ al PNL care i-ar fi permis lui Iohannis să candideze la Senat fără să demisioneze din funcţia de preşedinte.

"Am spus foarte clar în cadrul Biroului Permanent Naţional că ne asumăm o decizie. Dacă am fi vrut să continuăm anumite bâlbâieli în care spuneam, 'domnule, lăsăm liber parlamentarilor, după voinţa proprie', în momentul acesta avem o decizie. Nu ştiu dacă mai avem un act normativ..."

Întrebat dacă în momentul de faţă era necesară o lege precum cea iniţiată de liberali în folosul exclusiv al lui Iohannis, Ciolacu a declarat: "Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României şi nici pentru PSD. Eu v-am spus părerea mea. Nu mă intresează!"

Întrebat ce este diferit faţă de acum 20 de ani când o lege similară a fost adoptată pentru Ion Iliescu, Ciolacu a răspuns:

"Părerea mea este că am evoluat ca şi societate în cei 20 de ani. (...) Mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia: magistraţi, prefecţi. Deci nu cred că este oportun, nu sunt de acord cu nicio extindere a acestei legi şi nu sunt de acord cu nicio propunere care modifică fondul legii electorale, deoarece există o recomandare a Comisiei de la Veneţia că acest lucru se face cu un an înainte", a declarat Ciolacu după şedinţa conducerii PSD.

Când presa a comentat că refuzul PSD de a sprijini iniţiativa PNL ar putea fi interpretat drept o frică de candidatura lui Iohannis, Ciolacu a răspuns ironic: "De asta sunt şi galben la faţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor