Ce s-ar ascunde în spatele manevrelor lui Ciolacu? "E singurul calcul prin care poate să ajungă preşedinte al României"

Marcel Ciolacu în Parlament (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
02.07.2024

Ce se ascunde în spatele consultărilor convocate de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria? Un joc politic menit să-i maximizeze şansele pentru alegerile prezidenţiale, a susţinut deputatul PNL Robert Sighiartău - unul dintre liberalii care cer ruperea de PSD -, în emisiunea "Bună, România" realizată de Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir.

Robert Sighiartău: Jocul lui Ciolacu este de a creşte forţa AUR ca să ajungă cu Simion în turul doi. Povestea este următoarea: Ciolacu şi el îşi doresc amânarea alegerilor, numai că a avut o problemă cu partidul său şi atunci a venit cu această mascaradă cu consultări, a băgat un atac la adresa lui Ciucă ca să arate că e bărbat, dar el îşi doreşte prelungirea, sau alegeri la termen, pentru că în primul rând vrea să ducă o campanie negativă împotriva lui Geoană, după aceea vrea să îl crească pe George Simion ca să-şi minimizeze şansele să câştige alegerile prezidenţiale. Este singurul calcul prin care Ciolacu poate să ajungă preşedinte al României. Şi atunci legitimează aceste forţe pe care altădată le discredita - prin extremism. I-a legitimat pur şi simplu, şi pe doamna Şoşoacă şi pe Simion, prin aceste consultări.

Radu Miruţă: Desigur că e coerent, însă la ce nu achiesez eu e că domnul Sighiartău încă plăteşte cotizaţia la un PNL care e la guvernare cu domnul Ciolacu. Nu merge să jucaţi teatru! Domnule Sighiartău, haideţi să vă spun pe faţă: Nu merge teatrul ăsta! Sunteţi la guvernare cu ei.

Radu Buzăianu: Dar vedeţi că domnul Sighiartău cere ieşirea de la guvernare.

Răzvan Zamfir: Nu a fost un fan al alianţei cu PSD. Dimpotrivă.

Robert Sighiartău: Eu am votat împotrivă de la început.

Răzvan Zamfir: Am ascultat-o pe doamna Lasconi astăzi, era deschisă la dialog cu PNL. Vorbea chiar despre o dreaptă ceva mai mare, mai puternică. S-ar fi bucurat şi de nişte susţinere la alegerile prezidenţiale, poate PNL decide să o susţină. După declaraţiile doamnei Lasconi se intră într-o logică a coagulării dreptei anti-PSD. Pe dumneavoastră nu vă simt foarte optimist în acest sens.

Radu Miruţă: Nu există variantă de coagulare cu PNL, cât timp PNL este lipit de PSD.

Răzvan Zamfir: Să zicem că doar pleacă de lângă PSD şi îşi cere scuze mai discret. Nu luaţi în calcul ca pentru finalul acestui an să vă găsim împreună?

Radu Miruţă: Actuala conducere a Partidului Naţional Liberal face poză şi nu poate fi dezlipită de PSD. Nu poţi să discuţi scenarii. Deocamdată asta e realitatea în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor