Lider PNL, convins că Geoană nu va ajunge în turul doi al cursei pentru Cotroceni: Independenţii nu au nicio şansă. Istoria ne confirmă

Mircea Geoană (Facebook/mircea.geoana)
Andrei Popescu
04.07.2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, că este “limpede” că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale nu pot ajunge decât candidaţii social-democraţi şi liberali. În plus, el este convins că partidele mici şi candidaţii independenţi nu au nicio şansă.

“Dacă privim cu pragmatism ecuaţia alegerilor prezidenţiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidaţii PNL şi PSD. Aşa a fost la toate alegerile prezidenţiale de până acum şi asta ne confirmă şi sondajul CURS. Candidaţii partidelor mici sau cei independenţi nu au nicio şansă, pentru că alegerile prezidenţiale sunt în primul rând o competiţie între partide şi apoi o competiţie între persoane”, a scris Stroe pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Stroe, dacă un candidat nu reprezintă niciun curent politic, e practic imposibil să transforme “favorabilitatea în voturi”.

“Istoria ne confirmă acest lucru - niciun independent nu a luat vreodată mai mult de 10%”, a conchis el.

Remarcile lui Stroe vin în contextul în care un nou sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro, arată că actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană s-ar situa pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%.

Mai exact, datele arată că Geoană este urmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu 17,8%, şefa USR Elena Lasconi, preşedinta SOS România Diana Şoşoacă, liderul PNL Nicolae Ciucă cu 11,9% şi liderul AUR George Simion 11,2%.

Până acum, Geoană nu a spus clar dacă va candida sau nu pentru fotoliul de la Cotroceni, acest lucru fiind şi mai nesigur după scandalul izbucnit în urma acuzaţiilor făcute de jurnalista Emilia Şercan, potrivit căreia secretarul adjunct al NATO şi-ar fi plagiat teza de doctorat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor