Ce putem folosi pentru durerile de gât?

Ceai cu miere si lamaie
Ceai cu miere si lamaie (Maria Baciu / Epoch Times)

Durerile de gât sunt destul de frecvente în special la copii, iar de multe ori devin inconfortabile. Deşi cele mai multe dureri de gât de natură virală dispar de la sine în câteva zile, fără tratament, există unele remedii simple, naturale, care pot ajuta la atenuarea durerii.

Încercaţi aceste metode simple dar efective de tratare a durerilor de gât prin metode naturiste.

Gargară cu suc de lămâie sau oţet şi apă

O cană cu apă călduţă, 1 lingură miere de culoare închisă, 1 linguriţă suc de lămâie

Se adaugă mierea şi sucul de lămâie într-un pahar cu apă călduţă şi se amestecă până când se omogenizează. Se face gargară cu soluţia astfel obţinută la fiecare oră. Aceleaşi rezultate se pot obţine prin înlocuirea sucului de lămâie cu oţet de mere. Se prepară serii noi de fiecare dată.

Remediu cu salvie

o linguriţa salvie, o cană de apă fierbinte

Se face o infuzie prin adăugarea salviei în apă care a dat în fiert. După câteva minute se strecoară. Se face gargară dimineaţa şi seara înainte de culcare.

Dacă aveţi tinctură de salvie, picuraţi 2-3 picături într-o linguriţă cu miere sau zahăr, pe care apoi o ţineţi în gură şi înghiţiţi încet puţin câte puţin.

Remediu cu sare

1 / 2 cană de sare grunjoasă

Încălziţi într-o tigaie 1/2 ceaşcă de sare grunjoasă. Turnaţi apoi sarea caldă într-un săculeţ sau batistă curată, pe care o împăturaţi bine, astfel încât sarea să nu se poată prelinge afară. Aplicaţi sarea împăturit în jurul gâtului, peste care puneţi apoi un prosop, pentru a o păstra călduţă cât mai mult, şi-l ţineţi până când sarea se răceşte.

Un alt remediu clasic este gargară cu saramură.

Amestecaţi o linguriţă de sare într-o ceaşcă cu apă caldă. Cu soluţia astfel obţinută faceţi gargară timp de 15 secunde, de câte 3 ori pe zi.

Remediu cu mămăligă

Faceţi o mămăligă mică şi aşteptaţi să ajungă la o temperatură care e suportată de corp. Împăturaţi o bucată bună de mămăligă într-o cârpă curată, după care o aplicaţi în jurul gâtului. Acoperiţi cu un prosop, astfel încât mămăliga să rămână caldă un timp mai îndelungat.

Remediu cu drojdie de bere şi miere

4 linguri de drojdie de bere, 1 linguriţă miere

Se amestecă drojdia şi mierea într-o cană cu apă. Se face gargară de 2-3 ori într-o oră.

Remediu cu bicarbonat

1 linguriţă de bicarbonat, o cană de apă călduţă

Amestecaţi o linguriţă de bicarbonat într-o cană cu apă caldă. Cu soluţia astfel obţinută faceţi gargară timp de 15 secunde de 3 ori pe zi.

Remediu cu usturoi

Un căţel de usturoi

Se mestecă încet câte un căţel de usturoi crud la fiecare câteva ore. Acest remediu este de asemenea eficient în cazuri de amigdalită.

Remediu cu ceai verde sau negru

3 pungi de ceai verde sau negru

Puneţi 3 pliculeţe de ceai într-o ceaşcă cu apă clocotită. Lăsaţi-le să stea până când ceaiul se închide la culoare şi devine aproape negru. În timp ce apa este încă destul de fierbinte, dar suportabilă, faceţi gargară cu ceaiul obţinut. Trebuie avut grijă să nu se înghită din ea. Nimeni nu are nevoie de doză aşa mare de teină. Se repetă la fiecare oră, până când simţiţi că durerea se atenuează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură